Futbol

İngiltere Danimarka'yı Sturridge vurdu

06 Mart 2014 Perşembe 00:37 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 00:39

İngiltere, Danimarka'yı 82. dakikada Sturridge'in attığı golle mağlup etti.

Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren İngiltere, Wembley Stadı'nda oynadığı özel maçta Danimarka'yı 1-0 yendi.

Karşılaşmaya baskılı başlayan İngiltere, ilk 7 dakikada iki kez sağ kanattan Sterling ile çizgiye kadar inerek gol aradı. İlkinde kaleci Schmeichel, ikincisinde ise savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 18. dakikada Rooney'nin ceza yayı içinden kullandığı serbest atışta skor üretemeyen İngiltere, 33. dakikada Sturridge'in sağ taraftan ceza alanına ortaladığı topa Rooney dokunmakta gecikince bu ataktan da eli boş döndü.

38. dakikada etkili gelişen Danimarka atağında Paulsen, kaleci Hart ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top kaleciyi geçti ancak savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

43. dakikada İngiltere'nin öne geçmesine direk izin vermedi. Ashley Cole'un sol taraftan çıkardığı topa ceza alanındaki Sterling dokundu ancak meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Bu pozisyondan bir dakika sonra İngiltere yine gole çok yaklaştı. Korner atışından gelen topu Cahill ceza alanında kafayla Sturridge'e yönlendirdi. Bu futbolcunun yerden vuruşunda kaleci Schmeichel topu ayaklarıyla çeldi.

60. dakikada gelişen İngiltere atağında, ceza alanında topla buluşan Lallana'nın yerden düzgün vuruşunda topu kaleci Schmeichel kontrol etti. 64. dakikada bu kez konuk ekip gole çok yaklaştı. İngiltere savunmasının uzaklaştırmak istediği top Rasmussen'in önünde kaldı. Kaleci Hart'la karşı karşıya kalan Rasmussen'in vuruşunda Hart'a çarpan topu savunma uzaklaştırdı.

İngiltere'nin baskısını artırdığı dakikalarda Welbeck önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 71. dakikada Henderson'un pasıyla ceza alanında hareketlenen Welbeck, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ancak Schmeichel iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

Ev sahibi ekip, aradığı golü 82. dakikada buldu. Oyuna ikinci yarıda giren Lallana'nın ceza alanına ortaladığı topa iyi yükselen Sturridge, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda skoru korumasını bilen İngiltere, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İngiltere, Dünya Kupası öncesi moral buldu

Brezilya'da yaklaşık 3 ay sonra düzenlenecek Dünya Kupası için hazırlıklarını sürdüren İngiltere, son 2 hazırlık maçında aldığı yenilginin ardından Danimarka galibiyetiyle moral buldu.

İngiltere, Wembley Stadı'nda oynadığı son 2 hazırlık maçından mağlubiyetle ayrıldı. Geçen yıl 15 Kasım'da oynadığı Şili maçını 2-0 kaybeden İngiltere, 4 gün sonra Almanya ile karşılaşmış ve bu mücadeleden de 1-0 yenilgiyle ayrılmıştı.

Dünya Kupası'nda D Grubu'nda İtalya, Uruguay ve Kosta Rika ile mücadele edecek İngiltere, haziran ayına kadar 3 hazırlık maçı daha oynayacak. 30 Mayıs'ta Peru'yu Londra'da ağırlayacak İngiltere, haziran ayının başında da Ekvador ve Honduras ile karşılaşacak.

Stat: Wembley

Hakemler: Kevin Blom, Rob van de Ven, Charles Schaap (Hollanda)

İngiltere: Hart, Johnson, Cole (Dk. 46 Shaw), Gerrard, Cahill, Smalling, Wilshere (Dk. 59 Lallana), Henderson (Dk. 77 Oxlade-Chamberlain), Sturridge (Dk. 88 Milner), Rooney (Dk. 60 Welbeck), Sterling (Dk. 85 Townsend)

Danimarka: Schmeichel, Sloth, Kjær (Dk. 62 Bjelland), Agger, Ankersen, Jacobsen, Kvist, Poulsen (Dk. 81 Olsen), Krohn-Dehli, Larsen (Dk. 46 Kusk), Bendtner (Dk. 62 Rasmussen)

Gol: Dk. 82 Sturridge (İngiltere)

Sarı kartlar: Dk. 18 Sloth, Dk. 64 Rasmussen (Danimarka)

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Horoz Portakal'ı ilk yarıda bitirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz