Futbol

İngiltere, Sam Allardyce'a emanet

22 Temmuz 2016 Cuma 19:34 - Son Güncelleme 22 Temmuz 2016 Cuma 16:36

İngiltere Milli Takımı'nda teknik direktörlük görevine Sam Allardyce getirildi.

İngiltere Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörlüğüne Sam Allardyce'ı getirdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan (EURO 2016) büyük hayal kırıklığı ile ayrılan İngiltere'de, İzlanda yenilgisi sonrası istifa eden milli takım teknik direktörü Roy Hodgson'ın yerine 61 yaşındaki Sam Allardyce iki yıllığına göreve getirildi.

Federasyonun, deneyimli teknik adamın kulübü Sunderland ile tazminat konusunda anlaşma sağladığı belirtildi.

Allardyce'a meslektaşları Manchester United Menajeri Jose Mourinho ve İngiltere'nin eski teknik direktörü Sven-Goran Eriksson'dan destek geldi.

Portekizli teknik adam Mourinho, iyi bir motivasyon sağlayıcı olarak nitelendirdiği Allardyce'a iyi dileklerini iletirken, Eriksson da meslektaşının uzun süredir İngiliz futbolunun içinde olduğunu ve işini çok iyi yaptığını söyledi.

1994 yılından itibaren Blackpool, Notts County, Bolton Wanderers, Newcastle United, Blackburn Rovers, West Ham United takımlarını çalıştıran "Büyük Sam" lakaplı Allardyce, son olarak geçen yıl ekim ayında Sunderland'in başına getirilmişti. Bu takımlarda 956 maça çıkan deneyimli teknik adam, 373 galibiyet elde etti, 328 mağlubiyet yaşadı.

Fransa'da düzenlenen EURO 2016'ya elemelerden grup lideri olarak gelen Roy Hodgson yönetimindeki İngiltere, son 16 turunda İzlanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya sürpriz bir şekilde veda etmişti. 

Hodgson, 28 Haziran'da İzlanda maçının ardından düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıklamıştı.

İngiltere Milli Takımı, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası elemeleri kapsamında 4 Eylül'de Slovakya, 8 Ekim'de Malta, 11 Ekim'de Slovenya ve 11 Kasım'da İskoçya ile karşılaşacak.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Dortmund galibiyetle başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz