Futbol

İngiltere teyakkuzda!

10 Aralık 2013 Salı 11:31 - Son Güncelleme 10 Aralık 2013 Salı 12:00

Ada'da patlak veren şike skandalına çare aranıyor...

İngiltere Kültür, Medya ve Spor Bakanı Maria Miller, futboldaki şike skandalının ardından 5 büyük spor organizasyonunun yöneticilerini toplantıya çağırdı.

İngiltere'de geçen ay patlak veren ve aralarında futbolcuların da yer aldığı çok sayıda kişinin gözaltına alındığı şike skandalı sonrasında Bakan Miller, futbol, kriket, at yarışları, Ragbi Birliği ve Ragbi Ligi yöneticileriyle durumu değerlendirmek üzere toplantı yapacak. Toplantıya Premier Lig, Futbol Ligi ve Kumar Kontrol Komisyonu yetkililerinin de katılacağı açıklandı.

Miller'ın, "derin endişe" duyduğunu belirttiği iddiaların ardından açılan ikinci soruşturmada 6 kişi gözaltına alınmış, bunlardan birinin Championship ekiplerinden Blackburn Rovers forması giyen DJ Campbell olduğu ortaya çıkmıştı.

Son olarak Sun on Sunday gazetesi Portsmouth'un eski futbolcusu Sam Sodje ile ilgili görüntüleri internet sitesinde yayımladı. Görüntülerde, 70 bin sterlin karşılığında 1. Lig maçında kırmızı kart görmek için rakibini bilerek yumrukladığını anlatan Sodje, Championship maçlarında 30 bin sterlin karşığında futbolcuların sarı kart görmesinin ayarlanabildiğini ileri sürüyor. Sodje görüntülerde ayrıca, Premier Lig ve gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda da şike yapabileceklerini iddia ediyor.

Etiketler : ingiltereşike
Sıradaki Haber
Di Maria için 'Mesut' benzetmesi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz