Futbol

İngiltere'de skandal

04 Kasım 2013 Pazartesi 23:38 - Son Güncelleme 04 Kasım 2013 Pazartesi 23:49

Hugo Lloris bilinç kaybına rağmen oyuna devam etti.

Premier Lig'in 11. haftasında Everton deplasmanına konuk olan Tottenham'ın kalecisi Hugo Lloris'in beyin sarsıntısı geçirmesine rağmen oyuna devam etmesinin yankıları sürüyor.

Tottenham'ın Everton deplasmanında mücadele ettiği maçın 77. dakikasında Romelu Lukaku'nun müdahalesiyle sahada baygınlık geçiren ancak Tottenham sağlık ekibinin kararıyla maça devam eden Lloris ile ilgili FIFA'dan ultimatom gibi yorum geldi.

FIFA'nın Sağlık Kurulu başkanı Profesör Jiri Dvorak, pozisyonun ardından Lloris'in oyuna devam etmesine müsaade edilmesini 'skandal' olarak değerlendirdi.

Bu tip pozisyonların ardından yaşanabilecek sıkıntıların çok büyük olacağını belirten Dvorak, Lloris'in kesinlikle oyundan o an alınması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Böyle bir olayın ardından oyuncunun çok daha ciddi bir beyin sarsıntısı geçirme olasılığı yüzde 99'dur. Bunun riskine girmemek için de hangi sporcu olursa olsun hemen spor faaliyetinin dışına alınmadır. Pozisyonda açıkça görülüyor. Lukaku'nun dizi, Hugo Lloris'in kafatasına isabet ediyor ve kısa süreli şuur kaybı vakası meydana geliyor. Böyle bir darbe olduğunda kafatası boşluğunda kanama oluşabilir ki bu çok tehlikeli bir durumdur. En ufak bir şüphe bile olsa oyuncu dışarı alınmalıydı. Premier Lig'in doktorları çok değerlidir ancak ortada şuan bir hata var." Tottenham sağlık ekibinin bu olay nedeniyle suçlu olduğunu söyleyen Dvorak, oyuncunun oyuna devam etmesinin sporcu sağlığı açısından 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

TOTTENHAM SAĞLIK EKİBİ KENDİNİ SAVUNDU

Yapılan eleştirilerin ardından Tottenham sağlık ekibinin başındaki isim Wayne Diesel, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Tottenham'ın resmi internet sitesine konuşan Diesel yaptığı açıklamada, "İlgili testleri ve değerlendirmeleri yapılmıştır. Hugo Lloris oynamaya tamamen hazır olduğu için maça devam etmiştir. Oyuncunun oynamasına devam edilmesi yönünde karar verdiğimiz için memnunuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Eurosport 

Sıradaki Haber
Arda'dan beklenen haber geldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz