Futbol

İngiltere'de yılın kapışması! Pep-Jose

09 Eylül 2016 Cuma 18:55 - Son Güncelleme 10 Eylül 2016 Cumartesi 13:13

Dev derbi öncesi teknik adamlar sahne aldı.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, meslektaşı Jose Mourinho'ya çok saygı duyduğunu, aralarındaki kişisel rekabeti medyanın oluşturduğunu savundu.

İngiltere Premier Lig'de 10 Eylül Cumartesi günü yapılacak Manchester derbisi öncesinde iki teknik adam basın toplantısı düzenledi.

Manchester City'nin İspanyol teknik direktörü Guardiola, geçmişte Mourinho ile çalıştıklarını anımsatarak, "Birçok kez söyledim, Mourinho'ya saygı duyuyorum. Daima meslektaşlarımdan bir şey öğrenmeye çalışırım, Mourinho'dan da. Eğer maçtan sonra davet ederse bir kadeh şarap içmeyi tabii ki kabul edeceğim." diye konuştu.

Madrid'deki son maçlarının kolay olmadığını, birkaç hafta önce Premier Lig teknik direktörlerinin toplantısında bir araya geldiklerini ifade eden Guardiola, "Ronald Koeman ve Tony Pulis de vardı ve birbirimizle konuştuk. Aramızdaki kişisel rekabeti medya yarattı ve biz kontrol edemiyoruz. Medyanın yansıttığı rekabet, bizim aramızdakinden fazla." değerlendirmesini yaptı.

İspanyol teknik adam, 2009-20011 sezonlarında Barcelona forması giyen İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic ile ilgili bir soruya da, "Futbol dünyasında ve kariyerinde yaptıkları için ona çok saygı duyuyorum. En yetenekli futbolculardan birisi ve her yerde etkili oluyor. Büyük futbolcular her zaman yeteneklerini yeni kulüplerine çabuk yansıtırlar, yeni ülke ya da yeni lige adaptasyon için onların zamana ihtiyacı olmaz." yanıtını verdi.

- Mourinho: "Derbinin anlamını biliyoruz"

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho ise derbinin anlamını bildiklerini ve duygularını kontrol etmenin önemli olduğunu söyledi.

Manchester City'nin iyi bir teknik direktör ve kadroya sahip olduğunu kaydeden Portekizli teknik adam, "Guardiola, Iheanacho, Sterling ve Silva'yı oynatabilir, çok opsiyonu var. Agüero'nun cezalı olmaması halinde forma giyeceğini ve özelliklerini biliyoruz. Ancak oynamaması halinde de çok sayıda opsiyon var." ifadelerini kullandı.

Ibrahimovic'ten övgü dolu sözlerle bahseden deneyimli teknik adam, "34 yaşında olmasına karşın para için Çin ya da ABD'ye gitmedi. En zor yeri ve kazanmayı tercih etti." dedi.

Takımda tüm futbolcularının derbiye hazır olduğunu ve maçı beklediğini aktaran Mourinho, Ermeni orta saha oyuncusu Henrikh Mkhitaryan'ın da sakatlığının geçtiğini ve takıma katkı sağlamak için görev beklediğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
FIFA'dan Blatter'e soruşturma
Yükleniyor lütfen bekleyiniz