Futbol

İngiltere'yi sarsan skandal!

27 Eylül 2016 Salı 10:16 - Son Güncelleme 27 Eylül 2016 Salı 07:33

İngiltere Milli Takım menajeri Allardyce, 400 bin pound karşılığında kural dışı danışmanlık yaptı.

İngiltere Milli Takım menajeri Sam Allardyce'in koltuğu sallantıda.

61 yaşındaki menajer, kendilerini uzakdoğulu iş adamı olarak tanıtan iki muhabirle, transfer kurallarının nasıl çiğneneceği yönünde 400 bin pound değerinde skandal bir anlaşmaya imza attı.

Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası İngiltere Milli Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirilen Sam Allardyce'in, federasyonun koyduğu transfer kurallarının nasıl çiğneneceği konusunda danışmanlık yaptığı ortaya çıktı.



İngiliz Telegraph gazetesi muhabirleri, kendilerini Singapur ve Hong Konglu iş adamları olarak tanıtarak, Sam Allardyce ile 10 aylık gizli görüşmeler gerçekleştirdi.

Muhabirler, İngiltere menajerinden, bonservisi kendilerinde olan futbolcuları İngiltere'ye nasıl satacakları konusunda yardım istedi. Allardyce ise 400 bin pound ödemeleri karşılığında gerekli ayarlamaları yapabileceğini söyledi.

Daha önce de bu işi yaptıklarını anlatan menajer, Ekvatorlu Ener Valencia'nın 12 milyon poundla West Ham United'a transferinde, bonservisin Meksika'da bir şirkette olarak gösterildiğini, ancak gerçekte ise bonservisin 3'üncü parti olarak tabir edilen kişilerde olduğunu söyledi.

Muhabirlerin, federasyonun katı kurallarını hatırlatmasına Allardyce'ın cevabı, "Bu işte çok para dönüyor, kurallar sorun oluşturmaz" oldu.

UEFA eski başkanı Micheal Platini, futbolcuların haklarının 3'üncü parti kişilerde olmasını 'kölelik' olarak tanımlamış, FIFA da 2015 yılında bu sistemi yasaklamıştı.

Sam Allardyce, sohbet sırasında Menajer Roy Hodgson, Antrenör Gary Neville ile Prens Harry hakkında da ağır ifadelerde bulundu.

Sıradaki Haber
Hakemin performansı Kante'yi hedef yaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz