Futbol

İranlı kadınların zaferi

19 Eylül 2019 Perşembe 18:21 - Son Güncelleme 19 Eylül 2019 Perşembe 18:32

İranlı kadınlar, statlara giriş mücadelesinde ilk zaferini kazandı. FIFA'nın günlerdir süren yoğun baskıları ve son açıklamasının ardından, milli maçlar için izin çıktı. Kadınlar, 10 Ekim'deki İran - Kamboçya maçını yerinde takip edebilecek

İranlı kadınların, stadyumlarda futbol maçı izleyebilmek için yıllardır verdiği mücadelede ilk olumlu sonuç alındı.

FIFA'nın bu konuda ülkeye yaptığı baskı sonuç verdi.

İran'ı önce uluslararası müsabakalardan men etmekle tehdit eden dünya futbolunun patronu, ardından internet sitesi üzerinden bir açıklama daha yayınladı.

Başkan Gianni Infantino'nun ağzından yapılan duyuruda, İran federasyonuna kadınların stada alınması için açık çağrıda bulunuldu.

Bu gelişmelerin ardından İran cephesinden müjdeli haber geldi.

Spor Bakanı Mesud Sultanifer, ilk aşamada milli maçlarla sınırlı olmak kaydıyla kadınların futbol stadyumlarına girebileceklerini ifade etti.

Ayrı girişler, ek tribünler ve tuvaletler yapıldığını kaydeden bakan Sultanifer, kadınların stadyuma giriş-çıkışlarının güvenli bir şekilde sağlanabilmesi için özel polis ekiplerinin de görevlendirileceğini bildirdi.

Buna göre kadın futbolseverler, İran'ın 10 Ekim'de Tahran'daki Azadi Stadı'nda oynayacağı Kamboçya müsabakasını tribünden izleyebilecek.  

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : Futbolİrankadın
Sıradaki Haber
Barcelona rekor gelir bekliyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz