Futbol

İrlanda'da Stephen Kenny dönemi

06 Nisan 2020 Pazartesi 12:17 - Son Güncelleme 06 Nisan 2020 Pazartesi 12:29

İrlanda Milli Takımı'nda Stephen Kenny dönemi başladı. 48 yaşındaki teknik adamın ilk maçı Avrupa Futbol Şampiyonası Play off turunda Slovakya ile olacak. Kenny, salgın sebebiyle kutlama yapacak durumda olmadığını kaydetti.

İrlanda Futbol Federasyonu, teknik direktör Mick McCarthy'nin yerine Stephen Kenny'i getirdi.

Daha önce Bohemians, Derry City, Shamrock Rovers ve Dundalk gibi takımları çalıştıran 48 yaşındaki teknik adam son iki yıldır İrlanda 21 Yaş Altı Milli Takımı'nı çalıştırıyordu.

Stephen Kenny yönetimindeki İrlanda ilk maçında, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play off turunda Slovakya ile karşılaşacak.

Koronavirüs salgını sebebiyle maç ertelendi ve henüz tarihi açıklanmadı. Telekonferans yöntemi ile televizyon programına katılan Kenny, mutlu olduğunu ancak kutlama yapamadıklarını söyledi.

Kenny, ''Tabii ki bugün benim ve ailem için güzel bir gün. Ama açıkçası kutlama yapacak durumda değiliz. Tüm dualarım salgınla mücadele eden sağlık çalışanları ile birlikte.

48 yaşındaki teknik adam, McCarthy'den de övgü ile bahsetti.

McCarthy'nin harika bir miras bıraktığını ifade eden Kenny, ''Çok iyi bir kariyere sahip, İki kez İrlanda Milli Takımı'nın kaptanlığını yaptı ve takımı yönetti. O çok saygı duyulan bir isim'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Rooney'den federasyona "kesinti" tepkisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz