Futbol

İspanya'da zarar büyük

08 Nisan 2020 Çarşamba 11:38 - Son Güncelleme 08 Nisan 2020 Çarşamba 11:46

İspanya Ligi'nin başkanı Javier Tebas, finansal fair play kurallarının devam etmesi gerektiğini söyledi. Tebas, koronavirüsün İspanya futboluna maliyetini ise 1 milyar euro olarak açıkladı.

Avrupa'da Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen ikinci ülke İspanya. UEFA geçtiğimiz günlerde 2020-2021 sezonu için Finansal Fair Play kurallarını askıya alındığını duyurmuştu.

Kuralların gevşetilmesine itiraz İspanya Ligi'nin başkanı Javier Tebas'tan geldi. Tebas, finansal fair play'in devam etmesi gerektiğini vurguladı.

İngiliz ekibi Manchester City'nin UEFA müsabakalarından 2 yıl men edildiğini hatırlatan Javier Tebas, ''İspanyol kulüplerinin 30 Eylül'e kadar 350 milyon euro ödeme yapması gerekiyor. Avrupa kulüpleri İspanyol Kulüplerine ödeme yapmazsa İspanyol kulüpleri de onlara ödeme yapamayabilir. Finansal Fair Play kuralları aynen devam etmeli ve kimse bundan faydalanmaya çalışmamalıdır'' ifadelerini kullandı.

26 Nisan'da olağanüstü hal kalkana kadar takımların antrenman yapamayacağını belirten Tebas, 29 Mayıs, 7 Haziran veya 28 Haziran'da, maçların muhtemelen seyircisiz oynanacağını söyledi.

Geriye kalan 11 haftada bu durumun İspanya futbolunu 1 milyar euro zarara uğratacağını söyleyen Javier Tebas, seyircisiz oynanacak maçların bilançosunu ise 300 milyon euro olarak açıkladı.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Ronaldinho'nun cezası ev hapsine çevrildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz