Futbol

"İstanbul'dan Maracana'ya kadar..."

06 Aralık 2013 Cuma 22:48 - Son Güncelleme 06 Aralık 2013 Cuma 23:15

Bosna Hersek A Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Elvir Baliç'ten açıklama geldi.

Bosna Hersek A Milli Takımı Teknik Direktörü Safet Susiç, 2014 FIFA Dünya Kupası eşleşmelerine ilişkin, Arjantin'in, grupta favori olduğunu söyledi. Bosna Hersek'in Yardımcı Antrenörü Elvir Baliç ise "İstanbul'dan Maracana'ya kadar Bosna Hersek desteklenecek'' dedi.

''Arjantin grubumuzun favorisi''

Brezilya'nın Bahia eyaletindeki Salvador kentinde düzenlenen kura çekiminin ardından, AA muhabirine açıklamada bulunan Susiç, Bosna Hersek'in yanı sıra Arjantin, İran ve Nijerya'nın yer aldığı F Grubu'nu değerlendirdi.

Susiç "İsviçre, Ekvador ve Honduras ile aynı gruba düşseydik daha iyi olabilirdi. Ancak sonuç ortada. Brezilya, Meksika ve Kamerun ile eşleşen Hırvatistan'a bakınca, kuradan memnun olmalıyız diye düşünüyorum'' dedi.

Susiç, şunları kaydetti:

"Arjantin, grubumuzun favorisi. Dünya Kupası'ndaki ilk maçımızı da onlarla (Arjantin) hem de ünlü Marakana Stadı'nda oynayacak olmamız büyük olay. Grup ikinciliği için en büyük rakibimiz Nijerya. İran'ı da küçümsememiz gerekir. Grubun favorisi olarak görünen Arjantin, Dünya Kupası'nı kazanmaya aday milli takımlardan birisi. Ancak benim favorim Brezilya. İspanya ve Almanya da en iyi olabilmek için aday.''

Baliç: "İstanbul'dan Maracana'ya kadar Bosna Hersek desteklenecek"

Bosna-Hersek A Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Elvir Baliç ise Brezilya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'ndaki eşleşmelerine ilişkin, "İstanbul'dan Maracana'ya kadar Bosna Hersek desteklenecek'' dedi.

Futbolculuk döneminde Real Madrid'in yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor, Ankaragücü, Konyaspor ve İstanbulspor formalarını da giyen Baliç, Arjantin, İran ve Nijerya ile F Grubu'nda mücadele edecek Bosna Hersek'in şansını değerlendirdi.

Bosna Hersek'in ne en iyi ne de en kötü kurayı çektiğini vurgulayan Baliç, ''Gerçek şu ki Arjantin grubumuzdaki en iyi takım. Grup ikinciliği için Nijerya ve İran ile zorlu maçlar oynayacağız. Dünya Kupası'ndaki ilk maçımıza en iyi şekilde hazırlanmak bizim elimizde'' diye konuştu.

Brezilya, Meksika ve Kamerun ile mücadele edecek Hırvatistan'ın çok zorlu bir gruba düştüğünü belirten Baliç, ''Komşumuz (Hırvatistan), kurada çok şanslı değildi" dedi.

"Keşke, Cezayir, Belçika ve Güney Kore ile aynı gruba düşseydik'' diyen Baliç, şunları kaydetti:

''O zaman gruptan çıkma adına daha fazla şansımız olurdu. Ancak yapacak bir şey yok. Kura, böyle olmasını istedi. Dünya Kupası'nda mücadele edecek olmamız, bizim için başlı başına harika bir olay. Taraftarlarımızın bize büyük bir destek vereceğini biliyoruz. Keşke, 2014 Dünya Kupası, Bosna Hersek'e daha yakın bir ülkede düzenlenseydi. O zaman statlar, bizim taraftarlarımızla dolardı. Uzaklığa rağmen, birçok taraftarımızın destek için Brezilya'ya geleceğine eminim. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan bize destek olacak. İstanbul'dan Maracana'ya kadar Bosna Hersek desteklenecek." 

Sıradaki Haber
O kötü rekor artık Nürnberg'in!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz