Futbol

İşte Afrika Kupası'nın yeni ev sahibi

14 Kasım 2014 Cuma 15:20 - Son Güncelleme 14 Kasım 2014 Cuma 16:41

Afrika Uluslar Kupası'nın yeni ev sahibi Ekvator Ginesi oldu.

Ekvator Ginesi, 2015 Afrika Uluslar Kupası'na evsahipliği yapacak.

Afrika Futbol Konfederasyonu'nun (CAF) internet sitesinden yapılan açıklamada, 17 Ocak-8 Şubat 2015'te yapılması planlanan 30. Afrika Uluslar Kupası'nın evsahipliğini Ekvator Ginesi'nin üstleneceğini belirtildi.

CAF Başkanı Issa Hayatou, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da Devlet Başkanı Obiang Nguema Mbasogo ile görüşmesinin ardından bu yönde bir karara vardıklarını açıkladı.

Afrika Uluslar Kupası'na evsahipliği yapacak Ekvator Ginesi'nin milli takımı da şampiyonaya doğrudan katılma hakkı elde etti.

Turnuva başkent Malabo, Bata, Mongomo ve Ebebiyin kentlerinde oynanacak. Finallerin nerede oynanacağı ise 3 Aralık'ta belirlenecek.

Organizasyon Fas'tan alınmıştı

Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan CAF İcra Kurulu, hafta içi yaptığı açıklamada, özellikle Batı Afrika ülkelerinde görülen Ebola salgını nedeniyle organizasyonun ertelenmesini talep eden ve bu isteğinden vazgeçmeyeceğini belirten Fas'ın elinden evsahipliği hakkını almıştı, evsahibi olduğu gerekçesiyle turnuvaya doğrudan katılan Fas Milli Takımı'nı da şampiyonadan diskalifiye etmişti.

Sıradaki Haber
VİDEO | THY'den dev transfer!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz