Futbol

İşte Bundesliga'nın en iyisi

04 Ocak 2016 Pazartesi 14:04 - Son Güncelleme 04 Ocak 2016 Pazartesi 12:07

Bayern Münihli Douglas Costa, ilk yarının en iyi futbolcusu seçildi.

 Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Bayern Münihli Douglas Costa, ilk yarının en iyi futbolcusu seçildi.

Kicker dergisinin geleneksel olarak yaptığı ve bu yıl 244 Bundesliga futbolcusunun katıldığı ankette, Bayern Münih'in sezon başında Shakhtar Donetsk'ten 30 milyon avroya transfer ettiği Douglas Costa, oyların yüzde 30,3'ünü alarak ilk yarının en iyi futbolcusu olarak belirlendi.

Brezilyalı Costa'yı, yüzde 23 oyla Borussia Dortmundlu Pierre-Emerick Aubameyang, yüzde 14,8 oyla Bayern Münihli Thomas Müller ve yüzde 10,3 oyla Bavyera ekibinin Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski takip etti.

Bayern Münih'in file bekçisi Manuel Neuer de geçen yıl olduğu gibi ilk yarının en iyi kalecisi seçildi. Bundesliga oyuncularının yüzde 31,6'sının oyunu alan Neuer'i, yüzde 11,1 oyla Köln'ün kalecisi Timo Horn ve 10,7 oyla Hamburg'dan Rene Adler izledi.

Göreve geldikten sonra üst üste 10 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Borussia Mönchengladbach'ın teknik direktörü Andre Schubert, yüzde 35,2 oranında oy alarak teknik direktörler arasında "ilk yarının kazananı" oldu.

Futbolcular, sezonun ilk yarısını 3. sırada tamamlayan Hertha Berlin'i ilk yarının sürpriz takımı olarak seçerken, Schalke 04'ün genç futbolcusu Leroy Sane, ilk yarıda en iyi çıkış yakalayan futbolcu unvanını kazandı.

Bundesliga oyuncularının yüzde 46,7'si, Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi'yi dünyanın en iyi futbolcusu olarak görürken, futbolcular ilk yarının en iyi hakemi olarak da Felix Brych'i gösterdi.

Sıradaki Haber
Sampdoria, Alvarez'i kadrosuna kattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz