Futbol

İşte EURO 2016'ya katılamayan yıldızlar

07 Haziran 2016 Salı 12:20 - Son Güncelleme 07 Haziran 2016 Salı 09:27

Dev turnuvada, üst düzey birçok futbolcu boy gösteremeyecek.

15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) milli takımlarının kadrosuna çeşitli sebeplerle giremeyen birçok yıldız futbolcu bulunuyor.

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek turnuvada Diego Costa, Mario Balotelli, Marco Reus, Karim Benzema, Andrea Pirlo ve Vincent Kompany gibi birçok önemli futbolcu takımlarında yer alamayacak.

D Grubu'nda Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak son dünya şampiyonu İspanya'da Diego Costa, Fernando Torres, Santi Cazorla ve Juan Mata gibi önemli futbolcular EURO 2016'da mücadele edemeyecek.

İspanya'da birçok yıldız yok

Sakatlık durumu belirsiz olan oyuncuları kadroya çağırmamayı tercih ettiklerini söyleyen İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, geçen sezon sonuna doğru dizinden sakatlanan, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de forma giyen Brezilya asıllı golcü Diego Costa ile 6 ay süren tedavi sürecinin ardından sezonun son maçında sahalara dönebilen Arsenalli Cazorla'ya kadroda yer vermedi.

Del Bosque, aday kadroya dahil ettiği Real Madridli Isco ve Dani Carvahal'ı ise nihai kadroya almadı.

EURO 2012'de attığı 3 golle takımının şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan ve turnuvanın Altın Ayakkabı ödülüne layık görülen Atletico Madridli Torres de kadroda adı geçmeyen oyuncular arasında yer aldı.

2012'deki kadronun göze çarpan isimleri Manchester Unitedlı Juan Mata, Bayern Münihli Javi Martinez ve Sevillalı Fernando Llorente ile EURO 2016 Elemeleri'nde İspanya'nın en golcü futbolcusu konumundaki Valencialı Paco Alcacer de, Del Bosque tarafından tercih edilmedi.

İtalya Pirlo'suz sahaya çıkacak

EURO 2012'nin finalisti İtalya'da, Napoli'nin orta saha oyuncusu 'Jorginho' olarak bilinen Jorge Luiz Frello Filho'nun, Fransa'ya götürülecek 23 kişilik kadroda yer almaması dikkat çekti.

Milli takımın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan Milanlı Riccardo Montolivo ile Paris Saint-Germain'in genç yıldızı Marco Verratti ise sakatlıkları nedeniyle Fransa'daki turnuvada takımını yalnız bırakacak.

Son yıllardaki düşük formu nedeniyle gözden düşen ve geçen sezon kiralık olarak Milan'da forma giydiği 23 maçta, sadece 1 kez fileleri havalandıran Mario Balotelli ile ilerleyen yaşı nedeniyle Andrea Pirlo da beklenildiği gibi İtalya Teknik Direktörü Antonio Conte'nin tercih etmediği isimler listesinde yer aldı.

Almanya'da Reus sürprizi

Turnuvanın favorileri arasında yer alan son dünya şampiyonu Almanya'nın kadrosunda ise Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Mario Gomez ve Galatasaraylı Lukas Podolski yer bulurken, birçok önemli futbolcu ise boy gösteremeyecek.

Teknik direktör Joachim Löw, aday kadroya çağırdığı, sakatlığı yeni düzelen Borussia Dortmund'un yıldızı Marco Reus'a nihai kadroda yer vermedi. 27 yaşındaki Marco Reus, Dortmund'da bu sezon 43 resmi maçta, 23 gol ve 8 asistlik bir performans sergilemişti.

Almanya'da sakatlığı nedeniyle şampiyonada forma giyemeyecek diğer önemli oyuncu ise, sezon sonunda Manchester City'ye transfer olan İlkay Gündoğan oldu. Geçen ay katıldığı antrenmanda diz kapağı çıkan Türk asıllı Alman futbolcu, sahalardan uzun süre uzak kalacak.

Brezilya'da 2014'de düzenlenen Dünya Kupası'nda takımının önemli oyuncuları arasında yer alan Philipp Lahm, Miroslav Klose ve Per Mertesacker ise milli takımı bırakmaları nedeniyle bu turnuvada yer alamayacak.

Fransa Benzema'sız gol arayacak

Turnuvanın ev sahibi ekibi Fransa ise sahaya en önemli hücum silahı Karim Benzema'dan yoksun çıkacak. Milli takımdan arkadaşı Mathieu Valbuena'ya şantaj suçlamasıyla hakkında dava açılan Real Madridli yıldız golcünün milli takıma dönmesi için koşulların henüz müsait olmadığı, Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner tarafından önceden açıklanmıştı.

Teknik direktör Didier Deschamps, Benzema'nın yokluğuna rağmen Nice formasıyla formda bir sezon geçiren Hatem Ben Arfa, Olympique Lyon'un golcüsü Alexandre Lacazette, Rennes'den Borussia Dortmund'a transfer olan genç yetenek Ousmane Dembele ve Manchester United'da oynayan Morgan Schneiderlin gibi hücum gücü yüksek futbolcuları da kadroya almadı.

EURO 1984'te, evindeki turnuvayı şampiyonlukla taçlandırmasının ardından aynı başarıyı bir kez daha tekrarlamak isteyen Fransa'nın kadrosuna, sakatlıkları nedeniyle Real Madridli Raphael Varane, Arsenalli sağ bek Mathieu Debuchy ve Barcelonalı defans oyuncusu Jeremy Mathieu da dahil edilmedi.

Fransa'da, milli takımdan emekliye ayrıldığını duyuran, Bayern Münih'in yıldızlarından Franck Ribery de takımını bu turnuvada yalnız bırakacak.

İngiltere'nin sorunu sakatlık

Turnuvanın tecrübeli takımlarından İngiltere'de ise sakatlıkları nedeniyle Arsenal'in golcüsü Danny Welbeck ve kanat oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain, Manchester Cityli Fabian Delph ve Manchester Unitedlı Luke Shaw forma giyemeyecek.

Teknik direktör Roy Hodgson, aday kadroya çağırmasına rağmen Newcastle United'dan Andros Townsend ve son şampiyon Leicester City'den Danny Drinkwater'ı ise Fransa'ya götürmemeyi tercih etti.

Katılamayan diğer futbolcular

Turnuvada sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek oyuncular arasında, Manchester City'de forma giyen Belçikalı savunma oyuncusu Vincent Kompany, CSKA Moskova'da oynayan Rusya'nın deneyimli orta saha futbolcusu Alan Dzagoev de bulunuyor.

Son Dünya Kupası'nın ardından milli takımdan emekli olduğunu açıklayan, İsviçre'nin deneyimli kalecisi Diego Benaglio da Fransa'da takımı adına ter dökemeyecek.

Elemeleri geçemeyenler

Turnuvanın play-off elemelerini geçemeyen Bosna Hersek'in Romalı yıldızı Miralem Pjanic ile Tottenham Hotspur'da forma giyen Danimarkalı Christian Eriksen'in yanı sıra şampiyonaya grup aşamasında veda eden tecrübeli takım Hollanda'da ise Bayern Münihli Arjen Robben, Fenerbahçeli Robin van Persie, Galatasaraylı Wesley Sneijder, Manchester Unitedli Memphis Depay ile Schalke 04'lü Klaas-Jan Huntelaar Fransa'da futbolseverlerle buluşamayacak.

Sıradaki Haber
Copa America'da 2 maç, 6 gol!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz