Futbol

İşte İbrahimoviç'in favorileri

14 Kasım 2013 Perşembe 14:05 - Son Güncelleme 14 Kasım 2013 Perşembe 17:02

"Ballon d'Or'un favorileri Ronaldo ve Messi"

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımı Paris Saint-Germain'de forma giyen Zlatan İbrahimovic, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun "Ballon d'Or (Altın Top)" ödülü için favori iki isim olduğunu savundu.

İsveçli milli futbolcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, FIFA tarafından her yıl, bir önceki sezonun en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülü için favori isimlerin, bu sene de İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) oynayan Messi ve Ronaldo olduğunu belirtti.

İbrahimovic, "Geçen yıl Bayern Münih'te başarılı bir sezon geçiren Franck Ribery'nin de ödülü kazanma şansı var. Ancak oy verenlerin, Messi ve Ronaldo'dan başkasını görmesi zor" dedi.

Ribery'nin harika bir yıl geçirdiğini ve alabileceği her kupayı kazandığını belirten İsveçli futbolcu, "Bir de Messi gerçeği var. Kendisi safi yetenek, bu iş için doğmuş. Bir antrenman ürünü değil. Ronaldo da mükemmel bir oyuncu" değerlendirmesinde bulundu.

Ballon d'Or ödülünün, 23 aday arasından sahibini bulacağı tören, İsviçre'nin Zürih kentinde 13 Ocak 2014'te düzenlenecek. Aynı gün, yılın en iyi teknik adamının belirlendiği "FIFA Yılın Teknik Direktörü", mevkilerinde en iyi oyuncuların belirlendiği "FIFA FIFPro World XI", yılın en iyi golünün belirlendiği "FIFA Puşkaş" ile "FIFA Başkanlık" ve "FIFA Fair Play" ödülleri de sahiplerini bulacak.

Sıradaki Haber
"Artık herkes neler yapabileceğimi biliyor"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz