Futbol

İşte Real Madrid dudak uçuklatan geliri!

22 Eylül 2013 Pazar 19:11 - Son Güncelleme 22 Eylül 2013 Pazar 19:26

İspanya'nın Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, 2012-2013 sezonuna ait gelirlerini 520,9 milyon avro olarak açıkladı.

Genel kurulda, dünyada sezon başına gelir açısından 500 milyon avroyu geçen tek kulüp olan Real Madrid'in ekonomik değerlerini ''mükemmel'' diye aktaran Perez, ''Real Madrid, futbol endüstrisinde dünyanın en üstünde oturmaktadır'' dedi.

Kulübün genel kurulunda, Real Madrid'in üyeleri tarafından onaylanan geçen sezonun bilançosunda, gelirin bir sezon öncesine oranla yüzde 1,3 arttığı ve 520 milyon 900 bin avroya ulaştığı belirtilirken, kulübün finansman borcunun da bir sezon öncesine oranla yüzde 27'4'lük azalarak 127 milyon avrodan 90,6 milyon avroya düşürüldüğü kaydedildi. Real Madrid'in geçen sezonki karı, vergiler hariç 47,4, vergilerle 36,9 milyon avro olarak açıklandı.

Kulüp Başkanı Perez, konuşmasında ayrıca Carlo Ancelotti'nin teknik direktörlüğünde Real Madrid'deki yeni dönemle ilgili olarak şunları söyledi:

''Çok üst düzey bir teknik kadro ve dünyanın en iyi futbolcusunun sözleşmesini yenileyerek başdöndürücü bir futbol arıyoruz. Basamak atladık ve üst düzeyde rekabet ediyoruz. Tecrübelerine bakarsak tartışılmaz bir teknik direktör olan ve burada olmaktan gurur duyan Ancelotti'ye güveniyoruz. Burada başarılı olmak için her türlü olanağa sahip ve bu kulüp için uygun biri. Ayrıca büyük bir referans olarak Zidane'a ve Cristiano Ronaldo'ya sahip. Portekizli futbolcu bir profesyonellik örneği.''

Öte yandan, sezon başında rekor bir ücretle Tottenham'dan transfer edilen Gareth Bale'e de değinen Perez, şunları kaydetti:

''Her yıl dünyanın ve İspanya'nın en iyi futbolcularını kadromuza katmalıyız. Bu sezon, henüz 21 yaşında olan, 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en iyi futbolcu seçilen ve hemen Bernabeu'yu kendine hayran bıraktıran Isco'yu, ulusal boyutta en iyi futbolculardan biri olarak gösterilen Llarramendi'yi, Alman liginden tekrar kulübümüze geri getirdiğimiz Carvajal'ı ve hedeflerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olacağından emin olduğum İngiliz liginin en iyisi Bale'i kadromuza kattık.''

Etiketler : Real Madrid
Sıradaki Haber
Barcelona'nın rekoru 5 yıl sonra bitti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz