Futbol

İtalya basınında kupa manşetlerde

18 Haziran 2020 Perşembe 12:20 - Son Güncelleme 18 Haziran 2020 Perşembe 12:22

Napoli, Juventus karşısında İtalya Kupası'nı altıncı kez müzesine götürürken, gazeteler de bu mücadeleye sayfalarında geniş yer verdi.

İtalya Kupası'nda Napoli ile Juventus dev finalde kozlarını paylaştı. Golsüz sona eren maç sonu penaltılarda Juventus'u 4-2'lik skorla geçen Napoli, tarihinde 6. kez bu kupanın sahibi oldu. İtalyan basını da kupa maçını manşetlerine taşıdı.

Gazzetta dello Sport, Gennaro Gattuso ve Napoli için “Kupada kükredi” başlığını kullandı. Gazetede, "Gattuso'nun ilk zaferi, süper Napoli, Sarri bir başka final daha kaybetti" ifadesi yer aldı.

Juventus teknik direktörü Maurizio Sarri'nin,"üzgün ve kızgınız, şu an bundan fazlası yapılamazdı. Takımda ruh yoktu, Ronaldo bekleneni veremedi" açıklamalarına da yer verildi.

Corriere dello Sport gazetesinde “Napoli kupa senin, Juventus penaltılarla yenildi. Gattuso bu kupa yeniden doğuşunun kupası" ifadeleri yer aldı.

Tuttosport gazetesi ise “Napoli'nin zaferi, Sarri tam bir facia" manşetini attı.

Gazete maçı, "Juventus tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Neredeyse rakibi için hiç tehlikeli olmadı. Gattuso kupayı kazanmayı hak etti." şeklinde yorumladı.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Timo Werner artık Premier Lig'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz