Futbol

İtalya Kupası'nda finalin adı Juventus-Napoli

13 Haziran 2020 Cumartesi 21:57 - Son Güncelleme 14 Haziran 2020 Pazar 13:15

İtalya Kupası yarı finalinde evinde Inter ile 1-1 berabere kalan Napoli, ilk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajıyla adını finale yazdırdı. Mavi-beyazlılar finalde Juventus ile karşı karşıya gelecek.

Napoli, İtalya Kupası yarı final rövanş maçında Inter'i ağırladı. Mücadeleye ilk maçta aldıkları 1-0'lık galibiyetin avantajıyla çıkan mavi-beyazlılar, güçlü rakibini saf dışı bıraktı ve adını finale yazdırdı. 

TRT SPOR'dan naklen yayınlanan karşılaşmaya hızlı başlayan Inter, Christian Eriksen'in kornerden kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip Napoli bu gole 41. dakiikada Dries Mertens ile karşılık verdi. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda baskısını arttıran Inter, finali getirecek golü bir türlü bulamadı ve İtalya Kupası'na yarı finalde veda etti. Napoli ise İlk maçtaki skorun (0-1) avantajıyla finale yükselen taraf oldu.

Napoli, yarı finalde Milan'ı saf dışı bırakan Juventus ile kupa mücadelesi için karşı karşıya gelecek. İtalya Kupası, 17 Haziran Çarşamba günü saat 22.00'de TRT SPOR ekranlarında sahibini bulacak.

Nasıl geldiler?

İki takım turnuvada, son 16 turundan itibaren mücadele etmeye başlamıştı. Yarı finale gelene kadar Napoli, Perugia ve Lazio'yu; Inter de Cagliari ve Fiorentina'yı saf dışı bırakmıştı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
NBA'in ardından MLS de Disney World'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz