Futbol

İtalya Serie A'da zirve şekillendi

15 Mayıs 2016 Pazar 10:00 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2016 Pazar 07:03

Şampiyon Juventus'un ardından Napoli ligi ikinci, Roma üçüncü sırada bitirdi.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde 2015-2016 sezonunu şampiyonluğunu daha önce ilan eden Juventus'un ardından Napoli ikinci, Roma ise üçüncü sırada bitirdi.

Serie A'da 38. ve son haftaya ikinci sırada giren Napoli, ligden düşmesi önceki haftalarda kesinleşen Frosinone'yi konuk etti.

Ev sahibi ekip, ilk yarıda golü bulmakta zorlansa da 44. dakikada Marek Hamsik ile 1-0 öne geçti ve bu skorla devreye üstün girdi. İkinci yarıda ise Napoli'de Arjantinli golcü Gonzalo Higuain maça damgasını vurdu. Higuain, 52, 62 ve 71. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaptı.

Frosinone'yi 4-0 mağlup eden Napoli, ligi 82 puanla 2. sırada tamamlarken, Higuain de 36 golle gol kralı oldu.

Roma kazandı ama yetmedi

Sezona büyük umutlarla giren ancak alınan kötü sonuçların ardından devre arasında teknik direktör değişikliğine gitmek durumunda kalan Roma da son haftada Milan ile deplasmanda yaptığı mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Ligi ikinci bitirebilmek için Milan maçını mutlaka kazanıp, Napoli'nin puan kaybetmesini bekleyen Roma, 19. dakikada Mohammed Salah, 59. dakikada Stephan El-Sharaawy ve 82. dakikada Emerson'un golleriyle 3-0 öne geçerken, Milan adına 86. dakikada Carlos Bacca'nın kaydettiği gol skoru belirledi: 1-3.

Bu galibiyetle puanını 80'e çıkartan Roma'nın, Napoli'nin Frosinone'yi yenmesiyle sıralamadaki yeri değişmedi ve üçüncü sırada kaldı.

Bu maçların ardından ligi ikinci sırada bitiren Napoli, şampiyon Juventus ile gelecek yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde ederken, Roma ise UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan dahil olacak.

Higuain'den tarihi başarı

Serie A'da takımının bu sezon şampiyonluk mücadelesi vermesinde attığı gollerle büyük katkısı olan Gonzalo Higuain, kendisini de bir rekoru egale ederek gol krallığına taşıdı.

Takımının son haftada Frosinone ile yaptığı maçta 3 gol atarak hat-trick yapan yıldız oyuncu, böylelikle toplamda gol sayısını 36'ya çıkartarak, gol kralı oldu.

Higuain, bu sayıyla İtalya Serie A tarihinde 66 yıldan bu yana bir sezonda 35'in üzerinde gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu unvanını aldı. Arjantinli golcü, 1949-1950 sezonunda Milan formasıyla 35 gol atarak gol kralı olan İsveçli Gunnar Nordahl'dan sonra bir sezonda en fazla gol atan oyuncu oldu.

Gonzalo Higuain, 1928-1929 sezonunda Torino formasıyla 36 gol atan Gino Rosetti'nin rekorunu da egale etti.

AA

Sıradaki Haber
Barcelona'da 24. lig kupası sevinci
Yükleniyor lütfen bekleyiniz