Futbol

İtalya ve Almanya ligi zorlu maçlara sahne olacak

28 Mart 2019 Perşembe 21:49 - Son Güncelleme 28 Mart 2019 Perşembe 22:24

Futbolseverler milli maç haftasının ardından gözlerini yerel liglere çevirdiler. Almanya ve İtalya ligleri hafta sonu birbirinden zorlu maçlara sahne olacak.

Futbolda milli maç haftası geride kalırken, dikkatler yeniden yerel liglere döndü.

İtalya'da adım adım şampiyonluğa yürüyen Juventus, Empoli'yi konuk edecek. Allegri'nin öğrencileri rakibiyle oynadığı son 7 maçı kazanırken, kalesinde sadece 2 gol gördü.

Milan dış sahalardaki başarısını Sampdoria karşısında sürdürmek istiyor. Kırmızı siyahlıların 21 Ekim'deki İnter maçından sonra, deplasmanda oynadığı 8 maçtır bileği bükülmüyor.

Fiorentina-Torino maçında ilginç bir istatistik göze çarpıyor. Torino milli aradan sonra çıktığı son 10 maçta mağlubiyet yüzü görmedi.

Haftanın maçında Roma ile Napoli kozlarını Olimpiyat Stadı'nda paylaşacak. Napoli, rakibi karşısında 3 maçlık suskunluğun ardından son 5 karşılaşmada gole ulaşmayı başardı.

Lazio büyük takımlara karşı şanssızlığını İnter karşısında kırmak istiyor. Başkent ekibi 2017'den ligin beri ilk 4 sırasında yer alan takımları yenemedi.

Almanya Ligi

Almanya'daki zirve yarışı ise nefes nefese sürüyor.

Bayern Münih, Freiburg deplasmanında 3 puan arayacak. Bavyera ekibi son 3 maçında 17 gol atarak rakiplerine gözdağı verdi.

Zirvenin ortağı Borussia Dortmund, Wolfsburg'u konuk edecek. Dortmund, yeşil beyazlılara karşı 7 maçtır yenilgi yüzü görmezken, bu müsabakaların altısından galip ayrıldı. 

Hoffenheim - Leverkusen maçı ligin en az ve en çok berabere kalan takımlarını karşı karşıya getirecek. Lacivert beyazlılar bu sezon 11 kez rakipleriyle yenişemedi.

Leverkusen ise yüzde 67 ile Bundesliga'daki en yüksek galibiyet yüzdesine Hoffenheim karşısında uzandı.

Leipzig, Hertha karşısında istatistiklerine güveniyor. İki takım arasındaki 5 maçın 4'ünü kazanan Leipzig, böyle bir başarıyı ligde başka bir takım karşısında ulaşamadı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Barcelona'dan mültecilere futbol okulu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz