Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

İtalya'da Serie A tartışması

15 Mayıs 2020 Cuma 17:28

İtalya'da gündem, 13 Haziran'da başlayacağı duyurulan Serie A. TRT SPOR'un sorularını yanıtlayan İtalya Futbolcular Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Umberto Calcagno, ligin başlamasıyla ilgili eleştirileri çözmeye çalıştıklarını söyledi.

İtalya Futbolcular Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Umberto Calcagno, TRT Spor İtalya Muhabiri Dündar Keşaplı’nın sorularını yanıtladı.

Hükumet, federasyon ve spor doktorları arasında ligi başlatacak protokolü belirlemek için sıkı temaslar olduğunu kaydeden Calcagno, "Bazı eleştirilerle karşı karşıyayız. En önemlisi, bir pozitif vakaya rastlanılması durumunda, bu kişinin takım içinde izolasyona alınacak olmasıyla alakalı. Bu takımla çalışan herkesin 14 günlük karantinaya girmesi anlamına gelir. Eleştirileri çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Calcagno, referans noktalarının doktorlar olduğunu ifade ederek, "Takıma yakın olan kim varsa hepsinin bu işten etkilendiğini ve yaşamlarını riske ettiklerini unutmamalıyız. Bu durum tüm gerekli tedbirlerle birlikte ele alınmalı" şeklinde konuştu.

Uzun süredir futboldan uzak olan futbolcuların durumuna da değinen Calcagno, şunları söyledi:

"Bu kadar uzun süre ara verilmiş olması, tüm profesyonel sporcularda fiziksel bazı sorunlara yol açabilir. Bir an önce eski yüksek performanslarına dönmek durumundalar. Kesinlikle her zamankinden farklı bir lig olacak. Seyircisiz oynamak da hoş değil. Ancak virüs, bizi buna adapte olmaya zorluyor. "

Kaynak: TRT SPOR
 

Etiketler: Dündar Keşaplıitalyaİtalya Futbolcular Birliği Başkan Yardımcısı AvukaSerie A. TRT SPOR