Futbol

İtalya'da taraftarlardan ilginç çağrı

09 Ekim 2013 Çarşamba 14:44 - Son Güncelleme 09 Ekim 2013 Çarşamba 22:03

Serie A'nın 3 büyük kulübünün taraftarları saha kapama cezalarına tepki gösterdi

İtalya Birinci Futbol Ligi Serie A takımlarından AC Milan, FC Inter ve Napoli'nin taraftarları son dönemde artan tribün kapama cezaları dolayısıyla statlara gidilmemesi çağrısı yaptı.

Serie A'da son dönemde tribünlerden yükselen ayrımcı tezahüratların, tribün kapama cezalarının artmasına yol açması, AC Milan, FC Inter ve Napoli taraftarlarının tepkisini çekti. Taraftar grupları art arda yaptıkları açıklamalarla bir sonraki lig maçlarında tribünlere gitmeyerek, artan cezaları protesto etme çağrısında bulundu.

Ligde geçen hafta sonu oynanan Juventus-AC Milan maçında konuk kırmızı-siyahlı takım taraftarlarının "Biz, Napolili değiliz" tezahüratını ayrımcılık kapsamında değerlendirip, AC Milan'a, 5. haftaki Napoli maçından sonra bu kez saha kapatma cezası verilmesi, taraftarlarını isyan ettirdi.

AC Milan'ın "Curva Sud" tribün grubu, "Kapalı kapılar ardında mı bir Serie A istiyorsunuz" başlığıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, ırkçılığın ve ayrımcılığın farklı bir şey olduğu belirtilerek, Milan tribünlerinin ırkçılık yapmadığı ve bu suçlamaları kesinlikle reddettiği vurgulandı.

FC Inter taraftarları da ezeli rakiplerine destek vererek, "Bütün tribünler ayrımcı tezahürat yapsın, bir sonraki pazar bütün statlar kapansın" açıklamasını yaptı. Inter de bu sezon 3. haftada Juventus ile sahasında oynadığı maçta konuk ekibin siyahi oyuncularına yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle 5. haftadaki Fiorentina maçında kale arkası tribünü kapalı kalmıştı.

Interlilerin bu çağrısını Napolililer de destekledi. AC Milan Asbaşkanı Adriano Galliani de, "Irkçılığı anlıyorum ama bölgesel ayrımcılık kuralı kaldırılmalı. Bütün başkanlar benimle aynı fikirde" dedi.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Giancarlo Abete ise yaptığı açıklamada cezalara yol açan "bölgesel ayrımcılık" maddesinin üzerinde düşünülebileceğini ancak UEFA mevzuatını takip ettiklerini bildirdi. 

Sıradaki Haber
Fener almadı, Barça’ya gidiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz