Futbol

Juventus farkı açıyor

04 Şubat 2014 Salı 12:39 - Son Güncelleme 04 Şubat 2014 Salı 12:58

Juventus maç fazlasıyla en yakın takipçisi Roma ile puan farkını açtı.

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 22. hafta önemli maçında dün Genoa ile Sampdoria arasında oynanan Cenova kenti derbisinde gülen taraf Sampdoria oldu.

Lider Juventus, “İtalya derbisi” olarak anılan maçta evinde Inter’i 3 gole boğrak galibiyete uzandı ve puanını 59’a çıkardı. Inter’in galibiyet hasreti de bu maçla 5’e çıktı.

Juventus’un en yakın rakibi Roma ise yağmur engeline takıldı. Roma’nın evinde Parma ile yapacağı maç, başkenti esir alan aşırı yağış nedeniyle 10. dakikada hakem tarafından durduruldu. Karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi. Böylece maç eksiği bulunan Roma, liderin 9 puan gerisinde kaldı.

Sezona iyi bir giriş yapan 3. basamaktaki Napoli ise son haftalardaki kötü gidişatına yeni bir halka ekledi. Atalanta’ya deplasmanda 3-0’lık net skorla boyun eğen Napoli, zirvedeki iddiasını biraz daha kaybetti.

Yeni teknik direktörü Clarence Seedorf ile ligdeki son iki maçını kazanan Milan ise bu hafta evinde Torino’yu yenemeyerek, 1 puana razı oldu.

Roma-Parma maçı dışında 22. haftada alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şu şekilde:

Bologna-Udinese: 0-2

Cagliari-Fiorentina: 1-0

Milan-Torino: 1-1

Atalanta-Napoli: 3-0

Catania-Livorno: 3-3

Chievo Verona-Lazio: 0-2

Sassuolo-Hellas Verona: 1-2

Juventus-Inter: 3-1

Genoa-Sampdoria: 0-1

Puan durumu

Gol krallığı

22. haftası geride kalan Serie A'da gol krallığı yarışındaki 14 golle ilk sırada Giuseppe Rossi (Fiorentina) bulunurken 12 golle Domenico Berardi (Sassuolo) ikinci sırada yer aldı. Ciro Immobile (Torino), Carlos Tevez ve Arturo Vidal (Juventus) ise 11 golle üçüncü sırada yer aldı.

Ligde gelecek hafta

Başkent derbisinin oynanacağı 23. haftanın maç programı ise şöyle:

8 Şubat Cumartesi: Fiorentina-Atalanta, Udinese-Chievo Verona ve Napoli-Milan

9 Şubat Pazar: Torino-Bologna, Hellas Verona-Juventus, Lazio-Roma, Livorno-Genoa, Parma-Catania, Sampdoria-Cagliari ve Inter-Sassuolo.

Sıradaki Haber
Stoch'tan hocasına küfür!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz