Futbol

Juventus'tan kupada erken veda

22 Ocak 2014 Çarşamba 00:10 - Son Güncelleme 22 Ocak 2014 Çarşamba 00:16

AS Roma, Juventus'u kupadan eleyerek, yarı finale yükseldi.

Futbolda, İtalya Kupası çeyrek finalinde AS Roma, evinde Juventus’u 1-0 yendi.

Roma Olimpiyat Stadı’nda 56 bin 557 futbolseverin izlediği karşılaşmayı, hakem Paolo Tagliovento yönetti.

Mücadelenin ilk yarısında oyunun kontrolü iki takım arasında gidip gelirken, son bölümde arka arkaya ataklar geliştiren evsahibi Roma, aradığı golü bulamayınca devreye golsüz eşitlikle gidildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise iki takımın da karşılıklı top kayıpları oyunun büyük bölümünün sönük bir şekilde geçmesine yol açtı.

79. dakikada Pjanic’in orta sahada çaldığı topla ani gelişen AS Roma atağında, Juventus ceza sahasının sağında bu oyuncunun pasında topla buluşan Strootman, meşin yuvarlağı altıpasa ortaladı. Altıpas üzerinde müsait durumdaki Gervinho, tek dokunuşuyla yaptığı vuruşta topu siyah-beyazlı takımının ağlarına göndererek, Roma’yı maçta 1-0 öne geçirdi.

Bu gol aynı zamanda maçın skorunu tayin ederken, AS Roma ligde gerisinde olduğu Juventus’u İtalya Kupası çeyrek finalinde eleyerek, yarı finale yükselen taraf oldu. Roma, ligde 5 Ocak'ta oynanan ve 3-0 Juventus'un galibiyetiyle sonuçlanan maçın rövanşını da almış oldu.

Karşılaşmaya evsahibi ekip AS Roma, De Sanctis, Maicon, Benatia, Castan, Torosidis, Nainggolan, De Rossi, Strootman, Florenzi (Dk. 74 Pjanic), Totti (Dk. 83 Ljajic) ve Gervnho onbiriyle sahada yer alırken, konuk Juventus ise Storari, Barzagli, Bonucci, Chiellini (Dk. 46 Ogbonna), Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (Dk. 81 Tevez), Giovinco (Dk. 77 Llorente), Quagliarella onbiriyle mücadele etti.

Karşılaşma öncesi sahaya Roma tribünlerinden çok sayıda meşale atıldığı görüldü.

Tek maçlı eleme kuralına göre oynanan İtalya Kupası çeyrek finalinde; yarın akşam Milan-Udinese, 23 Ocak Perşembe akşamı; Fiorentina-Siena ve 29 Ocak Çarşamba akşamı da Napoli-Lazio müsabakaları oynanacak. 

Sıradaki Haber
Yılın sporcusu Arda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz