Futbol

Juventus'u kim durduracak?

04 Şubat 2019 Pazartesi 16:57 - Son Güncelleme 04 Şubat 2019 Pazartesi 17:12

Lyon'un Paris Saint Germain'i yenmesinin ardından Avrupa'da namağlup tek takım kaldı: Juventus. Ronaldo'lu Torino ekibi, bu sezon 22 maçta sadece 3 karşılaşmada puan kaybetti.

Serie A'da Juventus 2011-12 sezonundan beri yani son 7 sezondur ligi şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor. Dört sezondur teknik direktör Massimiliano Allegri ile bu gururu yaşayan Torino ekibi, bu sezon da 22 maçta topladığı 60 puanla en yakın takipçisi Napoli'nin 9 puan önünde lider durumda bulunuyor. 

Bu hafta sonu Fransa'da Lyon'un Paris Saint Germain'i yenmesinin ardından Avrupa'nın büyük liglerinde namağlup tek takım kaldı: Juventus. 

Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'yu da renklerine bağladığı sezonda yoluna doludizgin devam eden Juventus, büyük bir ihtimalle İtalya'da yine şampiyon olacak. Allegri'nin öğrencileri kalan maçlarda 26. hafta deplasmanda Napoli, 31. hafta Milan, 34. hafta Inter ve 36. haftada Roma ile karşılaşacak. Juventus bu maçları da kayıpsız geçerek bir sezonu daha namağlup tamamlamak istiyor. Juventus daha önce 2011/12 sezonunda namağlup şampiyon olmuştu. 

Siyah beyazlılar geçtiğimiz sezonda bitime bir hafta kala deplasmanda Roma ile golsüz berabere kalarak yine Napoli'nin önünde zafere ulaşmıştı. 

Asıl hedefini Şampiyonlar Ligi olarak belirleyen İtalyan kulübü, Atletico Madrid ile son 16'da tur mücadelesi verecek. İlk maç 20 Şubat'ta İspanya'da. 

Kaynak: TRT SPOR



 

Sıradaki Haber
Parejo, 2022'ye kadar Valencia'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz