Futbol

Kadın futbolunda gelir eşitsizliği

26 Haziran 2019 Çarşamba 10:05 - Son Güncelleme 26 Haziran 2019 Çarşamba 10:13

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi'nden yapılan açıklamada Lionel Messi'nin tek başına bin 693 kadın futbolcunun iki katından daha fazla para kazandığı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi,kadın ve erkek sporcular arasındaki ücret farkını azaltmak için kampanya düzenledi.

Kadın futbolcuların ücretlerinin düşüklüğüne vurgu yapılırken Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin yıllık kazancı ile karşılaştırıldı.

Messi'nin maaş, primler, ticari anlaşmalar ve diğer ödemelerden elde ettiği yıllık 84 milyon Dolar tutarındaki gelirini, bin 693 kadın futbolcunun toplam yıllık ücretinin neredeyse iki katı olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler gazetesi ilgili makalesinde; “Bir erkek futbolcu, dünyanın ilk yedi futbol ligindeki tüm kadın futbolcuların toplam maaşının neredeyse iki katını alıyor." diye belirtti.

Makalede, 2019 Dünya Kadınlar Kupası’nın devam ettiği şu günlerde, sporda ücret eşitliğini talep ettikleri vurgulandı.

Bu konu, Fransa’nın ev sahipliği yaptığı Kadınlar Dünya Kupası’ndaki en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Alex Morgan, Megan Rapino, Carli Lloyd ve Becky Sauerbrunn’ün başını çektiği 28 Amerikan Kadın Milli Takım oyuncusu, geçen Mart ayında ülke futbolundaki maaş dengesizliğe ile ilgili bir dava açmıştı.

Futbolcular, dava kapsamında Birleşik Amerika futbol yönetim organının maaşlarla ilgili “ayrımcı uygulamalara” bir son vermesini söyleyerek maddi tazminat talep etmişlerdi.

Bu sezon Ballon d’or kazanan Ada Hegerberg de gelir adaletsizliğine dikkat çekmek için Norveç Milli Takımı’nın Dünya Kupası kadrosunda yer almamıştı.
 
Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : Futbol
Sıradaki Haber
Kompany yuvasına geri döndü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz