Futbol

Kampta yeni gözde Afyonkarahisar

21 Haziran 2015 Pazar 15:24 - Son Güncelleme 21 Haziran 2015 Pazar 15:39

Suudi Arabistan futbol kulüpleri Afyonkarahisar'da kamp yapacak.

Suudi Arabistan Profesyonel Ligi takımlarından Al-Faisaly Harmah, Najran SC, Al-Raed ve ülkenin 1. Lig takımlarından Al-Baten'in, 20 Temmuz-6 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da sezon öncesi kamp yapacakları bildirildi.

Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı ve Profesyonel Lig takımlarından Hajer'de forma giyen ve lig öncesi bireysel kampını Afyon Spor Kompleksi'nde gerçekleştiren futbolcu Salman Saeed Al Hariri'nin Türk menajeri Murat Edis, Suudi Arabistan'dan 4 ekibin sezon öncesi kamp için Afyonkarahisar'ı tercih ettiğini söyledi.

Edis, Afyonkarahisar'ın yaz dönemi hazırlık kampı için çok uygun bir iklime sahip olduğunu belirterek, Suudi Arabistan, Katar, Dubai gibi Arap Yarımadası'ndan takımları kente getirmek istediklerini, liginin önemli oyuncularından Hariri'nin referans vermesinin de şehir için güzel bir gelişme olacağını ifade etti.

Suudi Arabistan'da futbolun inanılmaz derecede ilgi gördüğünü kaydeden Edis, şöyle devam etti:

"Prensler, kulübelerde oturarak maç izliyor. 4-5 televizyon sadece futbol maç yayını ve görüntüleri veriyor. Futbol deyince akan sular duruyor. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında futbol dışında her türlü ilişki var. Futbol konusunda da yeni bir süreç başladı. Daha da ilerlemesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Suudi Arabistan Profesyonel Ligi takımlarından Al-Faisaly Harmah, Najran SC, Al-Raed ve ülkenin 1. Lig takımlarından Al-Baten, 20 Temmuz-6 Ağustos'ta sezon öncesi kamplarını Afyonkarahisar'da yapacak."

Suudi Arabistanlı futbolcu Hariri ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Edis'in yönlendirmesi ile Türkiye'de kamp yapmaktan büyük keyif aldığını belirtti.

Afyonkarahisar'ın sıcak yaz günlerinde rahatlıkla kamp yapılabilecek ender yerlerden birisi olduğunu belirten Hariri, "15 gün boyunca burada bireysel kondisyon çalışmaları yaparak, hazırlıklarımı sürdüreceğim" diye konuştu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Mayo kazanırsa Laudrup Barcelona'da!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz