Futbol

"Kariyerim için önemli bir adım"

26 Ocak 2022 Çarşamba 13:49 - Son Güncelleme 26 Ocak 2022 Çarşamba 13:55  |  Kaynak : TRT SPOR

Liverpool'da kaleci antrenörlüğü yapan Claudio Taffarel, kariyeri açısından önemli bir adım attığını söyledi. Alisson Becker'i uzun yıllardır tanıdığını belirten 55 yaşındaki çalıştırıcı, "O, dünyanın en iyi file bekçilerinden biri" dedi.

Galatasaray'ın efsaneleri arasında yer alan Claudio Taffarel, yaklaşık 2 aydır Liverpool'da kaleci antrenörlüğü görevini sürdürüyor.

İngiliz kulübünün internet sitesine röportaj veren 55 yaşındaki antrenör, kariyeri açısından önemli bir adım attığına söyledi.

Düşündüğünden daha da iyi bir ortam bulduğunu belirten Taffarel, "Çok büyük bir kulüp ve inanılmaz bir geçmişe sahip. Bu yüzden küçük detaylarla ilgilenmezler diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Her şeyle ilgileniyor ve sizi rahat ettirmek için çabalıyorlar" dedi.

Liverpool kalesini koruyan vatandaşı Alisson Becker'i çocukluğundan beri tanıdığını dile getiren Claudio Taffarel, "Bana her zaman aynı kulüpte yer almak istediğini dile getirirdi. Onunla çalışmak hep aklımdaydı ancak Galatasaray'a odaklanmıştım ve milli takımda görev yapıyordum. Sonunda Liverpool'da buluştuk. Alisson, dünyanın en iyi kalecilerinden biri" şeklinde konuştu.

Claudio Taffarel'in ekibe katılmasından sonra açıklamalarda bulunan teknik direktör Jürgen Klopp, "Kalecilikte kendi felsefemizi oluşturmak istiyoruz. Dünyanın en iyi iki kalecisi Brezilyalı ve bu yüzden tercihimizi Taffarel'den yana kullandık. Bize katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber
Bayern Münih, taraftarına kavuşuyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz