Futbol

Katar isyan etti

13 Eylül 2013 Cuma 14:07 - Son Güncelleme 13 Eylül 2013 Cuma 14:11

2022 Dünya Kupasını düzenleme hakkını elde eden Katar'ın Organizasyon Komitesi Genel Sekreteri Hasan el Tavadi, turnuvanın başka bir ülkede oynatılması çağrılarını reddetti.

FIFA'nın Katar'da yaz aylarındaki yüksek sıcaklık nedeniyle turnuvayı kış aylarına taşıması bekleniyor.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke da, Katar'da uygun bir maç takvimi üzerinde uzlaşma sağlanamazsa Dünya Kupası'nın başka bir ülkeye taşınabileceğini belirtmişti.

Ancak Hasn el Tavadi, Katar'ın planlandığı gibi 2022'de turnuvaya ev sahipliği yapmaması için 'hiçbir neden' olmadığını söyledi.

El Tavadi BBC Spor'a yaptığı açıklamada, 'Ev sahipliği kurallarına uymak için çok çok sıktı çalıştık. Aynı zamanda verdiğimiz tüm sözleri tutuyoruz. Sözlerimizi tutmak için çok çalışıyoruz.' dedi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, yaz aylarında sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Katar'da yapılması planlanan 2022 Dünya Kupasını kış dönemine taşımaya kararlı olduğunu söylemişti.

Blatter ayrıca, yaz döneminde oynanan Dünya Kupası organizasyonunu Katar'a vererek 'bir hata' yaptıklarını kabul etmişti.

2022 Organizasyon Komitesi Genel Sekreteri Hasan El Tavadi ise, 'Katar doğru bir yer, Ortadoğu doğru bir yer. Biz Ortadoğu’yu temsil ediyoruz. Bu bir Ortadoğu Dünya Kupası. Dolayısıyla doğru yer. Ortadoğu büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmayı hak ediyor 'dedi.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, Aralık 2010'da Güney Kore, Japonya, Avustralya ve ABD gibi rakiplerini geride bırakan Katar'da yaz aylarında turnuva düzenlemenin 'imkansız' olacağını söylemişti.
Premier Lig yetkilileriyse farklı bir tutum takındı. Premier Lig Yönetim Kurulu Başkanı Richard Scudamore, turnuvanın yaz aylarında oynanması gerektiğini belirtmişti.

Ancak Avrupa'nın önde gelen kulüp takımları, Katar 2022'nin kışın düzenlenmesi fikrine 'açık' olduklarını belirtti.

Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Karl Heinz Rummenige, turnuvayı kış dönemine almanın 'büyük ihtimalle' daha iyi olacağını söyledi.

Avrupa Kulüpler Birliği Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin çıkarlarını savunan bir organizasyon. İngiltere'den 10 kulüp, Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Fulham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Newcastle ve Tottenham birlik üyesi.

Türkiye'den ise, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Bursaspor kuruluşa üye.

Sıradaki Haber
Ve Mesut Özil konuştu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz