Futbol

Katar'a kötü haber

09 Kasım 2013 Cumartesi 13:52 - Son Güncelleme 09 Kasım 2013 Cumartesi 13:57

Blatter: "2022 Dünya Kupası, Ortadoğu ülkeleri ortaklığında düzenlenebilir."

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'ın yanı sıra diğer Orta Doğu ülkeleri ortaklığında düzenlenebileceğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde Nijerya ile Meksika arasında dün yapılan 17 Yaş Altı Dünya Kupası final maçı sonrasında konuşan Blatter, 2022 yılında Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nın, birden fazla Orta Doğu ülkesinin ev sahipliğinde gerçekleşebileceğini kaydetti.

Dünya Kupası maçlarının bir kısmının İran'da oynanabileceğine dair olumlu görüşler aldığını belirten Blatter, "İran'da Dünya Kupası maçlarının düzenlenmesine sıcak bakılıyor. Bana bazı karşılaşmalara evsahipliği yapmaktan mutlu olacaklarını söylediler" dedi.

Orta Doğu'da birçok ülkenin 2022 Dünya Kupası'na evsahipliği yapmak istediğini vurgulayan Blatter, "Yalnızca Basra Körfezi'ne kıyısı olan ülkelerden değil, aynı zamanda Orta Doğu ülkelerinden insanlar da evsahipliği konusuyla yakından ilgileniyor. Birleşik Arap Emirlikleri de bu ülkelerden biri, ancak adım adım ilerlemeliyiz" diye konuştu.

2022 Dünya Kupası'nda öncelikli gündem maddelerinin, karşılaşmaların kış aylarında oynanma ihtimali olduğunu belirten Blatter, "İlk aşamada maçların kasım ve aralık aylarında oynanıp oynanmayacağına karar vereceğiz. Bunun için önümüzdeti Dünya Kupası'na kadar yaklaşık 6 aylık bir süremiz var" ifadelerini kullandı.

Büyük organizasyonların daha önce de birden fazla ülke tarafından düzenlendiğine dikkati çeken Blatter, "Maçların farklı ülkelerde yapılması yeni bir durum değil, eminim bu konu yakın zamanda gündeme gelecektir" şeklinde görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
Mesut Özil'i alabilirdik
Yükleniyor lütfen bekleyiniz