Futbol

"Kazan'da 10 yıl bir efsane"

19 Mart 2018 Pazartesi 12:27 - Son Güncelleme 19 Mart 2018 Pazartesi 13:12

Rusya Ligi'nde Rubin Kazan formasıyla 10. yılını geçiren Gökdeniz Karadeniz'le ilgili Rus interenet sitesinde bir makale yayınlandı.

Russian Football News adlı internet sitesinde "Kazan'da 10 yıl bir efsane" başlıklı yazıda milli futbolcu Gökdeniz Karadeniz'in başarılarından bahsedildi.

Rubin Kazan hayranı olan David Sansun tarafından yazılan yazıda Gökdeniz'in 10 yılda iki Rusya şampiyonluğu, iki Rusya Kupası ve iki Rusya Süper Kupası kazandığı ayrıca 295 maçta 52 gol, 56 asistle oynadığı belirtildi.



Rubin'e transfer olduğu ilk iki yılında kazanılan şampiyonluklarda başrolü oynadığı belirtilen Gökdeniz'in ilk yılında 6 gol ve 9 asist ile takımının en golcüsü ve en çok asist yapan futbolcusu olduğu ikinci yılında ise yine 6 gol attığı ama bu sefer asist sayısını 10'a yükselttiği aktarıldı.

Gökdeniz'in kulübü için bir efsane olacağının ilk bahsedildiği yerin, Barcelona'yı deplasmanda 2-1 yendikleri maçta takıma adına galibiyeti getiren golü attıktan sonra dillendirilmeye başlandığı vurgulandı.

Yazıda ayrıca, 2015 yılında Liverpool ile oynanan Avrupa Ligi maçında tribünde açılan dev pankartla, Gökdeniz'in taraftarlar tarafından onurlandırıldığına yer verildi.



Haberde, Gökdeniz'in eskisi kadar forma şansı bulamadığı, Rubin'de son sezonunun olup olmayacağının belli olmadığı ama futbolu bıraktıktan sonra Rubin'de antrenör olarak devam edeceği belirtildi.

trtspor.com.tr

Sıradaki Haber
Avrupa'da Türk rüzgarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz