Futbol

Klopp'tan Mourinho'ya gönderme!

09 Ekim 2015 Cuma 14:47 - Son Güncelleme 09 Ekim 2015 Cuma 14:57

Liverpool'un yeni teknik direktörü Klopp, başarı için zaman istedi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un teknik direktörlüğüne getirilen Jurgen Klopp, sadece kulüp çağırdığı için değil takımın potansiyeline inandığı için teklifi kabul ettiğini söyledi.

Alman teknik adam, İngiliz ekibiyle imzaladığı üç yıllık sözleşmenin ardından Anfield Road Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Liverpool'un dünyanın en iyi kulüplerinden biri olduğunu belirten 48 yaşındaki Klopp, "Bu benim için büyük onur. Kulübe yardım etme fırsatım olduğunu düşünüyorum. Çok gururluyum. Liverpool çok özel bir kulüp" dedi.

Premier Lig'in dünyanın en zor liglerinden biri olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, "Sadece bir takım şampiyon olabiliyor ancak 6-7 kulüp şampiyonluk için yarışıyor. Kendi futbolumuzu oynamamız, kendimize güvenmemiz önemli. Şüphe duyanların bize inanmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

Chelsea'ye gelişinde düzenlediği basın toplantısında kendisini "özel biri" olarak tanımlayan Jose Mourinho'nun aksine İngiltere'deki kariyerine mütevazı bir başlangıç yapan Klopp, "Kendimi tanımlamak istemiyorum. Normal biriyim. Dortmund'u 7 yıl çalıştırmak gibi büyük bir fırsatım oldu. Şimdi de buradayım. Yaptığım işten keyif almak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Taraftardan ve basından kendilerine zaman tanımasını isteyen Klopp, sabırlı ve disiplinli bir çalışma temposuyla başarıyı yakalayacaklarına inandıklarını söyledi.

Borussia Dortmund ile Liverpool'un birbirine benzediği kadar farklı yönlerinin de olduğunu kaydeden Alman çalıştırıcı, "Dortmund'da ortak oyun fikrine inanmıştık, burada da aynı şey geçerli. Sadece Liverpool beni çağırdığı için değil, bu takımın potansiyeline inandığım için buradayım" değerlendirmesinde bulundu.

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'u 7 yıl çalıştıran ve mayıs ayında görevinden ayrılan Klopp, Alman temsilcisiyle 2010-11 ve 2011-12 sezonlarında lig şampiyonluğu yaşamış, 2013 yılında da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkma başarısını göstermişti.

Ligde 12 puanla 10. sırada yer alan Liverpool, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk iki maçında ise Bordeaux ve Sion takımlarıyla berabere kaldı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
FIFA'nın yeni başkanı kim olacak?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz