Futbol

Koray Günter, Ivan Juric ve yükselen Verona

17 Şubat 2020 Pazartesi 09:39 - Son Güncelleme 17 Şubat 2020 Pazartesi 09:45

Hellas Verona, İtalya Serie A'da bu sezon dikkat çeken bir performans sergiliyor. İlk 24 haftada 35 puan toplayan ve ligin 6. sırasına yerleşen Verona oynadığı futbolla Avrupa potasına girmeyi başardı.

Geçen sezon Serie B'de yer alan sarı mavili ekip, özellikle defansif futbolu başarılı oynaması ile dikkat çekiyor. Son 8 maçını kaybetmeyen, 4 beraberlik, 4 galibiyet alan Verona bu maçlarda kalesinde sadece 4 gol gördü. Toplamda 24 gol yiyen Verona, lig ikincisi Lazio ve üçüncü sıradaki Inter'in ardından ligin en az gol yiyen takımı.

Savunmada Koray Günter faktörü

Verona'nın savunmadaki başarısında Koray Günter de kritik bir rol oynuyor. 24 lig maçının 21'inde forma giyen Koray sadece 3 maç kaçırdı. Koray, 11'de başladığı 20 karşılaşmanın 19 tanesinde 90 dakika sahada kalırken Verona bu maçların 8 tanesinde kalesinde gol görmedi.

Maç başına ortalama 4.5 ile ligin en çok top uzaklaştıran ilk 10 stoperi arasında yer alan Koray ayrıca; maç başına 1.4 top çalma ve 1.5 top kesme istatistiklerine sahip. Özellikle son haftalarda oynanan Juventus ve Udinese maçlarında performansı ile beğeni toplayan Koray, Udinese karşılaşmasında da maçın adamı seçildi.

Gasperini'nin öğrencisi Ivan Juric

Verona da futbolun yeniden yükselen trendi 3'lü savunmayı başarıyla uygulayanlardan... Burada teknik direktör Ivan Juric faktörü öne çıkıyor. Kariyerine, futbolu bıraktığı Genoa U19 Takımıyla başlayan Hırvat teknik adam daha sonra Inter ve Palermo'da Gian Piero Gasperini'nin yardımcılığını yaptı. Şu sıralar Atalanta ile hem Serie A'da hem de Avrupa'da müthiş bir futbol oynatan Gasperini, Avrupa futbolunda 3'lü savunmayı en iyi oynatan hocaların başında geliyor. Juric de Gasperini'den öğrendiklerini Verona ile başarılı bir şekilde uyguluyor, karşılığını da alıyor.

Pragmatik futbolun temsilcisi olacaklar

Savunma futbolunu çok iyi oynayan, az gol atmasına karşın az gol yiyerek 9 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Verona, yavaş yavaş Avrupa potasına girdi. Sezon sonu ne olur bilemeyiz ancak eldeki malzemeden maksimum fayda almak üzerine kurgulanan ve birçoklarına sevimsiz gelse de sonuç almayı başaran 'pragmatik futbol' akımının önemli bir temilscisi olacakları kesin...

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Portekiz'de Malili futbolcuya ırkçı saldırı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz