Futbol

Kosova'yı UEFA heyecanı sardı

02 Mayıs 2016 Pazartesi 12:15 - Son Güncelleme 02 Mayıs 2016 Pazartesi 09:23

"Eğer Kosova UEFA ve FIFA üyeliğine kabul edilirse, yeni bir sayfa açılacak"

Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrri, "Kosova'nın UEFA ve FIFA üyeliğine kabul edilmesi, yeni bir sayfanın açılması demek." dedi.

Kosova'nın UEFA üyeliğinin oylanacağı toplantı öncesinde değerlendirmede bulunan Vokrri, 3 Mayıs Salı günü Budapeşte'de yapılacak kongrenin ana gündem maddesinin Kosova'nın üyelik başvurusu olacağını söyledi.

Vokrri, Kosova'nın UEFA üyeliğine kabul edilmesi durumunda, 13 Mayıs'ta da FIFA üyeliğinin görüşüleceğini aktararak, "Kosova'ya bu süreçte Şenes Erzik'in büyük desteği oldu. Kendisine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kendisiyle dostluktan da öte olağanüstü iyi bir ilişkimiz var. Çünkü bizleri bağlayan ortak bir tarihimiz var. Bu süreçte her zaman yanımızda oldu, bize yardım etme konusunda tereddüt etmedi." ifadesini kullandı.

Kosova'nın UEFA ve ardından FIFA üyeliğine kabul edilmesinin yaratacağı etkiyi değerlendiren Vokrri, "Kosova'nın UEFA ve FIFA üyeliğine kabul edilmesi, yeni bir sayfanın açılması demek. İşte o zaman ülke futbolu için çalışanların asıl görevi başlayacak. Önümüzdeki iki kongre de başarılı geçerse, altyapının gelişmesi için çalışmalara odaklanacağız." şeklinde konuştu.

- Fenerbahçe'ye övgü

Fenerbahçe'de 1990-1992 yılları arasında forma giyen Fadil Vokrri, Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak ve Aykut Kocaman gibi isimlerle birlikte oynadıkları o yılların unutulmaz olduğunu vurguladı.

Eski takımı Fenerbahçe'nin Avrupa'daki en büyük kulüpler arasında yer aldığını söyleyen Vokrri, sarı-lacivertli formayı giydiğinde kulübün büyüklüğünü daha iyi anladığını ifade etti.

Vokrri, Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk Galatasaray maçında kaydettiği golü hiçbir zaman unutamadığını belirterek, Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini "olağanüstü" olarak nitelendirdi.

- Türkiye'de futbol gelişiyor

Türkiye'de futbolun kendi oynadığı dönemle kıyaslandığında önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Vokrri, "Benim oynadığım dönemde statlar ve altyapı çok zayıftı. Bugün ise yapılan yatırımlar sayesinde çok iyi bir altyapı mevcut." diye görüş belirtti.

Vokrri, Türkiye'de görev yapan kaliteli yabancı antrenörlerin de ülke futbolunun gelişimine önemli katkılar sağladığını kaydederek, bu değerli isimler sayesinde Türk antrenörlerin de kendilerini yetiştirdiğini dile getirdi.

Türkiye'de "dört büyükler" olarak adlandırılan takımların yanı sıra şampiyonluk yaşayan Bursaspor ve eski takım arkadaşı Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Torku Konyaspor'un da önemli işler yaptığına işaret eden Vokrri, Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına ilişkin de şunları kaydetti:

"Beşiktaş, lider olduğu için şampiyonluğa daha yakın olan taraf ancak Fenerbahçe'nin yeniden liderlik koltuğunu devralacağına inanıyorum. Bir Fenerbahçeli olarak Beşiktaş'ın şampiyon olacağını söylemek benim için çok zor. Henüz hiçbir şey bitmedi."

- Fadil Vokrri kimdir?

Kosova'nın Poduyeva şehrinde 1960 yılında doğan Fadil Vokrri, 1980 yılında Priştine Futbol Kulübünde başladığı profesyonel kariyerine Partizan ve Nimes'te devam etti.

1990 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Vokrri, 12 kez de Yugoslavya A Milli Futbol Takımı'nın forması giydi.

Vokrri, 2008 yılından itibaren Kosova Futbol Federasyonu Başkanı olarak görev yapıyor.

Sıradaki Haber
Leicester City şampiyonluğu erteledi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz