Futbol

Kral ıslıklanırsa dev maç duracak!

12 Mart 2015 Perşembe 18:56 - Son Güncelleme 12 Mart 2015 Perşembe 19:04

Bask ve Katalonya'nın iki takımının kapışacağı Kral Kupası finali tartışılıyor.

İspanya Kral Kupası'nda 30 Mayıs'ta oynanacak Barcelona-Athletic Bilbao finalinde taraftar gruplarının olası protestolarına karşı şimdiden önlem alınmaya çalışılıyor.

Ülkenin özerk iki bölgesi Bask ve Katalonya'nın iki takımı Athletic Bilbao ve Barcelona'nın taraftarlarının bundan önceki Kral Kupası final maçlarında yaptıkları İspanya karşıtı eylemlerin bu sefer tekrarlanmasına müsaade edilmeyeceği açıklandı.

Kral ıslıklanırsa ne olacak?

İspanya'daki Profesyonel Futbol Kurumu'nun (LFP) Başkanı Javier Tebas, taraftar gruplarının final maçında İspanya Milli Marşı veya Kral 6. Felipe'yi ıslıklaması halinde maçın durdurulmasından yana olduğunu söyledi.

Tebas, "Benim alanıma girmiyor ama geçmiş yıllardaki olayların bir daha olmaması için çalışacağım. Bir geleneği alışkanlık haline getiremezler. Milli marş finalin sembollerinden biridir" şeklinde konuştu.

"Bu tavır sürerse iki takım La Liga'dan çıkarılmalı"

Öte yandan uzun yıllar Madrid özerk yönetim başkanı olarak görev yapan ve gelecek mayıs ayında yapılacak yerel seçimlerde, iktidardaki Halk Partisi'nden Madrid Belediye Başkanı adayı olan Esperanza Aguirre, İspanya Milli Marşı'nı ıslıklama veya Kral'a hakaretin "İspanyollara karşı bir nefret göstergesi" anlamına geldiğini savunarak, bu tavırlarını sürdürmeleri halinde Athletic Bilbao ve Barcelona'nın Kral Kupası'ndan ve La Liga'dan çıkmalarını istedi.

Sıradaki Haber
Ancelotti'nin koltuğu sallantıda mı?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz