Futbol

KTFF "Süper Kupa"yı istiyor

02 Aralık 2013 Pazartesi 11:22 - Son Güncelleme 02 Aralık 2013 Pazartesi 12:01

KTFF Başkanı, gelecek sezon TFF Süper Kupa maçının KKTC'de oynanmasını istedi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Türkiye'nin 3 büyük takımının gelip KKTC'de maç yapmasının artık hayal olmayacağını ifade ederek, "Türkiye'nin Süper Kupa maçı her yıl bir yerlerde yapılır. İnşallah yetiştirilip bu sezon burada yaparlar" dedi.

KTFF ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında Zürih'te imzalanan anlaşmanın KTFF Genel Kurulu'nda 43 kulüp başkanı tarafından oy birliğiyle onaylanmasını değerlendiren Sertoğlu, Kıbrıs Türk kulüplerinin verdiği onayın anlamının Kıbrıs Türkünün barış için ne kadar çabaladığının bir göstergesi olduğunu kaydetti.

"Biz barışı sporla, futbolla başlatmak istiyoruz. Dünyada futbol çok önemli bir yer tutar. Bunu da futbolla başlatmak istedik" diyen Sertoğlu, Kıbrıs Türk futbol kulüplerinin kendi içinde kalmasından ve oynamasından çok zarar gördüğünü ifade ederek, bir anlaşma yapılmadığı takdirde kapanma noktasına kadar geldiğini savundu.

"Üç yıllık geçiş sürecine ihtiyacımız olacak"
Sertoğlu, Kıbrıs Türk futbolunun FIFA, UEFA ve Avrupa'nın gündeminde olduğunu belirterek, bunun bile başlı başına bir olay olduğunu, sürecin sonunda bir anlaşmaya varabilirse bunun Kıbrıs Türk futbolu için "devrim" niteliğinde olay olduğunu kaydetti.

Anlaşma yapıldığı takdirde Kıbrıs Türk futbol takımlarının zamana ihtiyacı olacağını vurgulayan Sertoğlu, "Bu bir süreçtir, kulüplerin tesis ve altyapı olarak, UEFA, FIFA kurallarına göre Türkiye'nin de desteği ile dizayn edilmesi, yeniden yapılanması gerekir. Üç yıllık geçiş sürecine ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.

Sertoğlu, FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'e gönderilecek mektubun içeriğini kulüplerle paylaştığını, mektupta sürece tüm kulüplerin tam destek verdiğinin de yer alacağını kaydetti.

"Futbol aynı zamanda büyük bir turizmdir"
Yapılan anlaşmanın yürürlüğe girmesi halinde KKTC'ye turizm ve ekonomi alanında da çok büyük getirileri olacağına dikkati çeken Sertoğlu, şöyle devam etti:

"KKTC ilk defa yoğun bir şekilde dünyanın ve Avrupa'nın gündeminde. Bu, futbolla oluyor. Dünyada en büyük tanıtımlar futbolla yapılıyor. Anlaşma, KKTC'nin tanıtılması açısından müthiş bir olaydır. Futbol aynı zamanda büyük bir turizmdir. Uluslararası birçok maç, şu an anlaşmanın yapılmasını bekliyor. Anlaşma olursa devre arası kamplarını burada yapacaklar. Şu an otellerle görüşmeye başladılar bile. Oteller kulüplerin antrenman yapması için arazi aramaya başladılar. Devre arası 15-20 takım KKTC'ye gelip kamp yapsa, bu KKTC için büyük katkıdır, büyük yatırımdır."

Sürecin sonunda Kıbrıs Türk futbolunun kazançlı çıkacağını ifade eden Sertoğlu, "Süreç sonunda Türkiye'nin 3 büyük takımının gelip KKTC'de maç yapması artık hayal olmayacak. Türkiye'nin Süper Kupa maçı her yıl bir yerlerde yapılır. İnşallah yetiştirilip bu sezon burada yaparlar. Bunlar için uğraşıyoruz. Buradaki heyecanı artırmaktır amaç" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Barça'da gözler Martino'ya çevriliyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz