Futbol

Küllerinden doğan yıldız!

21 Mart 2014 Cuma 14:55 - Son Güncelleme 21 Mart 2014 Cuma 16:04

Ricardo Quaresma, Porto'da adeta yeniden doğdu.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki son Napoli maçında çok kritik bir gol altan Ricardo Quaresma, bu sezon 16 kez giydiği Porto formasıyla 8 kez fileleri havalandırdı.

Quaresma, ülkesi Portekiz'den ayrılıp, Barcelona'nın yolunu tuttuğunda, dünyanın en büyük yıldızlarından biri olacağına inanılıyordu. Ama olmadı. Quaresma, üstün yetenekleri bir türlü sahaya yansıtamadı.

Ancak hayal kırıklığıyla sonuçlanan Barcelona macerası da, yeteneklerini bilenleri, uğruna milyonlarca avro harcamaktan caydıramadı. Porto'da yıldızı bir kez daha parladıktan sonra, önce Inter şansını denedi, ardından Beşiktaş... Ama birkaç maçta saman alevi gibi parlayan Quaresma, takımlarına yeterli katkı vermekten uzak kaldı.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra uzun süre Avrupa'da kendisine takım bulamayan Quaresma, sonunda Katar'ın El-Ehli takımına gitti. Onu futbol dünyasına döndürme görevi ise yine Porto'ya düştü. Quaresma, eski takımına katıldığı günden bu yana gösterdiği performansla adeta yeniden şahlandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde, Eintracht Frankfurt ile oynanan maçta attığı golle uzun süre konuşulan Portekizli oyuncu, son Napoli maçında da, takımına turun kapısını açan ustalık dolu bir gol attı. Böylece Quaresma'nın, bu sezon Porto formasıyla attığı gol sayısı 8'e yükseldi.

Quaresma'nın bu çıkışını sezon sonuna kadar sürdürüp; Portekiz Milli Takımı’nın forması ile Dünya Kupası'na gidip gitmeyeceği merak ediliyor. (NTVSpor)

Sıradaki Haber
Bundesliga heyecanı TRT'de!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz