Futbol

La Liga'da kritik hafta

10 Mayıs 2014 Cumartesi 12:53 - Son Güncelleme 10 Mayıs 2014 Cumartesi 12:55

Atletico Madrid şampiyonluğunu ilan edebilir.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) zirve mücadelesini ilgilendiren 37. hafta karşılaşmaları yarın (11 Mayıs pazar) oynanacak.

Milli futbolcu Arda Turan'ın forma giydiği Atletico Madrid, La Liga'daki şampiyonluk yarışında başı çekiyor. Atletico Madrid ile birlikte Barcelona ve Real Madrid şampiyonluk iddialarını son iki haftaya taşımayı başardı.

Atletico Madrid, ligde üst üste 9 maç galip geldikten sonra geçen hafta Levante deplasmanında 2-0 yenilerek önemli bir avantaj kaybetse de şampiyonluğun en büyük adayı konumunda. 88 puanla Barcelona'nın 3 puan önünde ilk sırada yer alan Atletico Madrid'in bu hafta şampiyonluğunu ilan etme şansı bulunuyor. Atletico Madrid'in Malaga karşısında alacağı galibiyet ve Barcelona'nın Elche deplasmanında yaşayacağı puan kaybı, bir hafta kala Madrid ekibine şampiyonluğu getirecek. Atletico Madrid'in puan kaybı ya da iki tarafın da kazanması halinde şampiyon takım, Nou Camp'ta oynanacak Barcelona ile Atletico Madrid arasındaki son hafta maçında belli olacak.

Son iki haftada Valencia ile sahasında 2-2 ve Valladolid ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Real Madrid, yaşadığı 4 puanlık kayıp ile şampiyonluk yarışının bir adım uzağında kaldı. 84 puanla üçüncü sırada bulunan Carlo Ancelotti'nin öğrencileri, Celta Vigo ve Espanyol ile oynayacağı kalan iki maçını kazanarak, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

La Liga'da şampiyonluğu ilgilendiren Atletico Madrid-Malaga, Elche-Barcelona ve Celta Vigo-Real Madrid karşılaşmaları TSİ 20.00'de başlayacak.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Şampiyon yarın belli oluyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz