Futbol

La Liga'da şike iddiası

12 Mayıs 2016 Perşembe 12:20 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2016 Perşembe 09:29

İspanya Profesyonel Futbol Ligi Kurumu, iddialarla ilgili inceleme başlattı.

İspanya'da kulüplerin üyesi olduğu Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Kurumunun başkanı Javier Tebas, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) bazı futbolcuların iddia oynadıklarına ve şike yapıldığına ilişkin ihbarlar aldıklarını söyledi.

Tebas, İspanya'nın El Mundo gazetesine verdiği demeçte "La Liga'da bazı futbolcuların iddia oynadıklarını duyuyoruz ama şimdilik araştırma aşamasında olduğu için isim veremem. İspanya'da hiçbir futbolcu kendi takımının maçına iddia oynayamaz. Bu, hem spor yasasına hem de La Liga kurallarına göre bir suç" değerlendirmesinde bulundu.

Şike iddialarına ilişkin her yıl ihbarlar aldıklarını belirten Tebas, "Şu anda da La Liga için 3-4, ikinci lig için 7-8 kez şike ihbarı var. Bunları komisyonlarımızda araştırıyoruz. Bir şey bulursak polise bildiriyoruz." ifadelerini kullandı.

İspanya'da geçmişte örnekleri bulunan, bazı yöneticilerin şike yapmak için soyunma odasına çantayla para getirip futbolculara elden para verdiği iddialarının bu yıl da kulaklarına geldiğini aktaran Tebas, buna karşın şu anda sadece araştırma aşamasında olduklarını belirtti.

Futbolda şike olaylarının "çok ciddi bir sorun" olduğunun altını çizen Tebas, İspanya Futbol Federasyonunu bu olayın üzerine ciddiyetle gitmemekle eleştirdi.

Sıradaki Haber
Geç gelen gol sonrası korkulu anlar!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz