Futbol

Lazio'da 'Yılmaz Vural' vakası!

08 Temmuz 2016 Cuma 14:44 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2016 Cuma 12:00

Marcelo Bielsa, Lazio ile tek bir maça çıkmadan görevinden ayrıldı.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lazio'nun iki gün önce anlaşmaya vardığını duyurduğu Arjantinli teknik direktör Marcelo Bielsa, görevinden ayrıldı. İtalya'dan yansıyan bu haber, geçen sezon ortasında Gençlerbirliği ile teknik direktör Yılmaz Vural arasında yaşanan ayrılığı hatırlattı.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, Lazio'nun iki gün önce anlaştığını açıkladığı ve Roma'da olması beklenen 60 yaşındaki teknik adam, görev almayı geri çevirdi.

La Gazzetta dello Sport'taki haberde, anlaşmaları adeta yılan hikayesine dönen ve bu durumun, Lazio'nun Bielsa'yı yeni teknik direktörü olarak duyurduğu "anormal" anlaşmaya da yansıdığı belirtilirken, anlaşmadan çok geçmeden ayrılığın geldiği kaydedildi.

Lazio ile Arjantinli teknik adam arasındaki bu problemli ayrılık sebebiyle Bielsa'nın, Lazio Başkanı Claudio Lotito'nun mahkemelik olduğu Vladimir Petkovic'ten sonra ikinci çalıştırıcı olduğu ifade edildi.

Marcelo Bielsa'nın Lazio'dan ayrılmasında, Arjantin Milli Takımı teknik direktörlük koltuğunun Gerardo "Tata" Martino'dan boşalması ve Bielsa'nın bu görev için en kuvvetli aday olması dile getirilirken, bu husus, Laziolu taraftarlar arasında daha önce de endişeye yol açmıştı.

Bu ayrılık, "Vural vakası"nı hatırlattı

İtalya'dan yansıyan bu haber, geçen sezon ortasında Gençlerbirliği ile teknik direktör Yılmaz Vural arasında yaşanan ayrılığı hatırlattı. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, birlikte imza töreni düzenlediği ve 2015-2016 sezonunun ilk yarısının son maçında takımı emanet ettiği Yılmaz Vural ile 6 gün sonra yollarını ayırmıştı.

Lazio'yu Simone Inzaghi çalıştıracak

Öte yandan, Lazio'da Bielsa'nın görev almayacağının kesinleşmesiyle alternatifi de belli oldu. Basındaki haberlere göre, Arjantinli çalıştırıcının yerine geçen sezonun son bölümünde görev alan eski oyuncu Simone Inzaghi, mavi-beyazlı başkent ekibinin yeni sezondaki teknik direktörü olacak.

Sıradaki Haber
Leicester City'den 18 milyon sterlinlik transfer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz