Futbol

Lejyonerlerin değeri artıyor

03 Haziran 2020 Çarşamba 13:45 - Son Güncelleme 03 Haziran 2020 Çarşamba 13:56

Ülkemizi yurt dışında temsil eden birçok oyuncu, performansıyla göz kamaştırıyor.Takımlarının vazgeçilmezi olan lejyonerlerin değeri de son dönemde büyük artış gösterdi.

Avrupa'ya transfer olan Türk futbolcular, son 4 sezonda gösterdikleri performanslarla dünyanın tanıdığı yıldızlar hâline geldi.

Lejyonerler, buna paralel olarak değerlerini de katladı. Ülkemizi yurtdışında temsil eden oyuncular arasında en büyük çıkışı Çağlar Söyüncü yaptı.

Milli oyuncu, 4 sezon önce Altınordu'da forma giyerken 1 milyon euro olan piyasa değerini ciddi biçimde yükseltti.

İlk olarak Freiburg'da rüştünü ispatlayan 24 yaşındaki stoper, sonraki durağı Leicester City'de de İngilizleri kendine hayran bıraktı.

BBC tarafından Premier Lig'de sezonun takımına seçilen Çağlar Söyüncü'nün şu anki değeri 32 milyon euro olarak gösterildi.

Galatasaray'dan sonra Almanya'nın yolunu tutan Ozan Kabak ise Bundesliga'nın en iyi savunmacıları arasına girdi.

Sarı kırmızılı ekipte oynarken 6 milyon 500 bin euro değer biçilen genç oyuncu; fiyatını Stuttgart macerasının ardından transfer olduğu Schalke 04'te 29 milyon euro'ya çıkardı.

Merih Demiral, Aytemiz Alanyaspor'da oynarken 1 buçuk milyon euro olan değerini Juventus'ta 27 milyon euroya yükseltti.

Ülkemizi Fransa'da Lille formasıyla temsil eden Zeki Çelik de değerini katlayan oyuncular arasında yer aldı.

İstanbulspor için mücadele ederken Mayıs 2018'de 800 bin euro değer biçilen başarılı sağ bekin güncel değeri 16 milyon euroya yükseldi.

Lejyonerler arasında değerini katlayan tek hücum oyuncusu ise Cengiz Ünder oldu.

Medipol Başakşehir'de oynadığı dönemde piyasa değeri 5 milyon euro olarak belirlenen yıldız isim; Roma'daki mevcut değerini 24 milyon euroya çıkardı.
 

Sıradaki Haber
Monaco'nun yıldızı Balde'den anlamlı yardım
Yükleniyor lütfen bekleyiniz