Futbol

Lewandowski'nin rekoru 3 puan getirdi

19 Mart 2016 Cumartesi 20:05 - Son Güncelleme 19 Mart 2016 Cumartesi 18:13

Bayern Münih, deplasmanda Köln’ü Robert Lewandwoski’nin golü ile 1-0 yendi.

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) oynanan 27. hafta karşılaşmasında Bayern Münih, deplasmanda Köln’ü 1-0 mağlup etti.

RheinEnergie Stadı'nda oynanan Köln ile Bayern Münih arasındaki karşılaşmasının tek golü Polonyalı oyuncu Robert Lewandwoski’den geldi.

Hafta arasında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’u uzatmalarda bulduğu gollerle 4-2’lik skorla geçerek çeyrek finale yükselen Bayer Münih, Bundesliga'da da puanını 69’a çıkartarak liderliğini sürdürdü.

Bir maç eksikle liderin 8 puan gerisinde bulunan Borussia Dortmund, 20 Mart Pazar günü deplasmanda Augsburg ile karşılaşcak.

Robert Lewandowski'den kariyer rekoru

25 golle krallık yarışında ilk sırada yer alan Robert Lewandowski, kariyerindeki gol rekorunu kırdı.

Yunus Mallı asist yaptı

Mainz 05, deplasmanda Werder Bremen ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekip 38. dakikada Julian Baumgartlinger ile 1-0 öne geçerken Werder Bremen ilk yarının uzatma dakikalarında Claudio Pizarro’nun golüyle 1-1’lik eşitliği sağladı. Baumgartlinger'in attığı golün asistini milli futbolcu Yunus Mallı yaptı. Karşılaşmada 88 dakika oyunda kalan Mallı, yerini Suat Serdar'a bıraktı.

Mainz 05, puan cetvelinde 41 puanla 6. sırada kaldı. Werder Bremen ise 28 puan ve maç fazlasıyla 14. sıraya yükseldi.

Türk asıllı oyuncu Aytaç Sulu'nun takımı Darmstadt 98 da deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Wolfsburg ile 1-1 berabere kaldı.

Tolga Ciğerci'nin takımı galip

Tolga Ciğerci'nin formasını giydiği Hertha Berlin ise sahasında Ingolstadt'ı Genki Haraguchi ve Salomon Kalou’nun golleriyle 2-1 mağlup etti.

Ingolstadt’ın tek golü Lukas Hinterseer'den geldi. 48 puanla üçüncü sırada bulunan Hertha Berlin gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmak adına önemli bir galibiyet aldı. Ingolstadt ise 33 puan ve maç fazlasıyla 10. sırada kaldı.

Sonuçlar:

Köln-Bayern Münih: 0-1

Hamburg-Hoffenheim: 1-3

Werder Bremen-Mainz 05: 1-1

Hertha Berlin-Ingolstadt: 2-1

Wolfsburg-Darmstadt 98: 1-1

Sıradaki Haber
Arsenal deplasmanda güldü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz