Futbol

Lewandowski'ye darp suçlaması

24 Ocak 2014 Cuma 16:41 - Son Güncelleme 24 Ocak 2014 Cuma 16:47

Dortmund'un golcüsü, 17 yaşındaki lise öğrencisini darp etmekle suçlanıyor.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Borussia Dortmund'un golcü futbolcusu Robert Lewandowski hakkında 17 yaşındaki lise öğrencisini darp etmekten dolayı şikayette bulunuldu.

Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, Polonyalı futbolcu perşembe günü öğleden önce Stadtkrone Lisesi önündeki caddede otomobiliyle seyir halindeyken, Bayern Münih'e transferinden dolayı kendisine tepki gösteren öğrenci Philip S.'yi otomobilinden inerek darp etti.

Lise öğrencisi Philip, yaptığı açıklamada, Lewandowski'ye Bayern Münih'e transfer olmasından dolayı tepki gösterdiğini, yaptığı hareketin doğru olmadığını söyledi. Hareketinden sonra Lewandowski'nin arabasını durdurarak sinirli bir şekilde indiğini söyleyen Philip "Kızgın bir boğa gibi üzerime yürüdü. Yanındaki kız arkadaşı da arabadan bir karateciymiş gibi indi. Korkuya kapıldım. Sonra önüme dikilip 'O neydi, Ne yaptın?' dedi" ifadelerini kullandı.

Golcü futbolcunun kendisine şiddetli bir tokat atarak yere düşürdüğünü iddia eden lise öğrencisi, daha sonra babasıyla birlikte yıldız futbolcu hakkında şikayette bulunduğunu aktardı.

Öte yandan polis sözcüsü Kim Freigang da Bild gazetesinin haberini doğrulayarak "Bize Borussia Dortmundlu bir futbolcu hakkında yaralamadan dolayı şikayette bulunuldu" açıklamasını yaptı. İki görgü tanığını da Philip'in ifadesini doğruladı.

Lewandowski ise böyle bir olayın gerçekleştiğini itiraf ederek kendisine ait facebook sayfasından "Açıkça söylemek isterim ki, bu kişiye karşı bir şiddet kullanmadım. Benim mahremiyetim zarar gördü, kullanıldı" açıklamasında bulundu.

Borussia Dortmund Üst Yöneticisi (CEO) Hans-Joachim Watzke ise golcü oyuncuyla konuştuğunu belirterek, "Robert bana çocuğun kendisine eliyle hareket yaptığını, bunun üzerine arabasından indiğini ve elini omuzuna koyarak neden böyle bir şey yaptığını sorduğunu söyledi" ifadelerini kullandı. Lewandowski'nin kendisine yemin ederek çocuğun yüzüne hiç bir şekilde vurmadığını ifade eden Watzke "Ona yüzde 100 inanıyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Barça'da sular durulmuyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz