Futbol

Lille üstünlüğünü koruyamadı

20 Kasım 2021 Cumartesi 00:55 - Son Güncelleme 20 Kasım 2021 Cumartesi 01:00  |  Kaynak : TRT SPOR

Fransa Ligue 1'in 14. haftasının açılış maçında Lille, deplasmanda Monaco ile karşı karşıya geldi. Son şampiyon, 9. dakikada 2-0 öne geçtiği müsabakada üstünlüğünü koruyamadı ve maç 2-2 sona erdi.

Sezona istediği başlangıcı yapamayan son şampiyon Lille, Fransa Ligue 1'in 14. haftasında deplasmanda Monaco ile karşılaştı.

II. Louis Stadyumu'nda oynanan maça hızlı başlayan konuk ekip, 6. dakikada Jonathan David'in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. 

Monaco bu golün şokunu atlatamadan 9. dakikada yine Jonathan David ile bir gol daha bulan son şampiyon, 3 dakikada farkı 2'ye çıkardı.

İlk yarının kalan kısmında baskısını arttıran Monaco, 41. dakikada Krepin Diatta ile bulduğu golle farkı 1'e indirdi ve devre arasına moralli gitti.

Müsabakanın ikinci devresinde aradığı golü bir türlü bulamayan Monaco, 78. dakikada Pavlovic'in ikinci sarı kartını görmesinin ardından bir kişi eksik kaldı.

10 kişi kalan ev sahibi ekip buna rağmen rakip kalede ataklarını sıklaştırdı ve 83'te Wissam Ben Yedder'in attığı golle beraberliği yakaladı.

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı ve müsabaka 2-2 eşitlikle sona erdi. 

Konuk ekipte forma giyen temsilcilerimizden Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik maça ilk 11'de başladı.

Yusuf 70 dakika sahada kalırken, Zeki Çelik 90 dakika boyunca takımının başarısı için ter döktü. 

Lille forması giyen bir diğer temsilcimiz Burak Yılmaz ise 90. dakikada oyuna dahil oldu.

 

Sıradaki Haber
Augsburg, Bayern Münih'i yıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz