Futbol

Lille'in gol yükünü Türk futbolcular çekiyor

04 Aralık 2020 Cuma 13:35 - Son Güncelleme 25 Nisan 2022 Pazartesi 10:55  |  Kaynak : TRT SPOR

Fransız takımı Lille'in gol yükünü Türk futbolcular çekiyor. Lig ve Avrupa'da atılan toplam 34 golün 19'unda millilerimizin imzası var.

Fransız ekibi Lille'de "Türk" rüzgarı esiyor. Lille'in Avrupa Ligi'nde bu sezon attığı 12 golün 9'u; Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'ten geldi. Ligue 1'deki 22 golün 10'unda da Türk futbolcuların imzası var. 

UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag karşısında sonradan oyuna girip 4 dakika içinde attığı iki golle takımını 2-1'lik galibiyete taşıyan deneyimli golcü Burak Yılmaz, bu sezon takımıyla çıktığı 15 maçta 8 gol atıp 3 asist yaptı.

Lille'in bir diğer Türk yıldızı Yusuf Yazıcı da attığı goller dikkatleri üzerine çekti. Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde üst üste iki hafta "hat-trick" yaparak, Avrupa'ya damga vurmuştu. 23 yaşındaki futbolcu bu sezon çıktığı 16 resmi maçta takımına toplam 9 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

Lille'de üçüncü sezonunu geçiren sağ bek Mehmet Zeki Çelik de bu sezon takımıyla 11 resmi maça çıktı ve 1'i Avrupa'da, diğeri ligde olmak üzere 2 gol attı.

Avrupa basınından Burak Yılmaz'a övgü

Bu arada Sparta Prag maçında attığı 2 golle Lille'i UEFA Avrupa Ligi'nde üst tura taşıyan Burak Yılmaz'a Avrupa basınından da övgü geldi. 

Lequipe Gazetesi, "Burak Yılmaz, Sparta Prag karşısında Lille'i kurtardı" manşetini kullandı.

France Football ise haberinde "Teşekkürler Yılmaz" ifadesine yer verdi.

Avrupa Ligi 'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da "Burak Yılmaz'dan dört dakikada iki gol" ibaresi yer aldı.

Sıradaki Haber
PSG Pembele ile sözleşme uzattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz