Futbol

Lineker'in sözü başına dert oldu

04 Mayıs 2016 Çarşamba 18:37 - Son Güncelleme 04 Mayıs 2016 Çarşamba 15:58

İngiltere'de Leicester City'nin sürpriz şampiyonluğu Lineker'in başına dert açtı

İngiltere Premier Lig'de Leicester City'nin sürpriz şampiyonluğu, İngiliz futbol yorumcusu Gary Lineker'in başına dert açtı.

Kariyerinde 1978-85 yılları arasında Leicester City forması giyen ve İngiliz yayın kurumu BBC'de futbol yorumculuğu yapan Lineker, mavi-beyazlı ekibin şampiyon olması halinde programa iç çamaşırıyla çıkacağına dair söz vermesi nedeniyle zor durumda kaldı.

Geçen yıl 14 Aralık'ta sosyal paylaşım ağı Twitter'da "Eğer Leicester City Premier Lig'i kazanırsa ilk programı (MOTD) iç çamaşırlarımla yapacağım." ifadesini paylaşan Lineker'in verdiği söz, pazartesi günü 2-2 biten Chelsea-Tottenham maçının ardından Leicester City'nin şampiyon olmasıyla yeniden gündeme geldi.

Çarşamba günleri İngiltere Parlamentosu'nda yapılan "Başbakana sorular" oturumunda söz alan İşçi Partili milletvekili Keith Vaz, "Aston Villa taraftarı olarak bu sezon Başbakanın acısını paylaşıyorum. Başbakan, siyasette olduğu gibi futbolda da bir söz verdiğinizde tutmamız gerektiğine katılır mı?" sorusunu yöneltti.

Başbakan Cameron ise oturuma Leicester City atkısıyla katılan 59 yaşındaki Vaz'ın sorusuna, "Onu ne zaman izlesem sorulara düzgün cevap vermiyor. Bunu bu parlamentoda kimse yapmıyor" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Devlerin gözü onlarda!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz