Futbol

Liverpool, Arsenal'a fark attı

29 Aralık 2018 Cumartesi 23:26 - Son Güncelleme 29 Aralık 2018 Cumartesi 23:34

İngiltere Premier Lig'de lider Liverpool, Roberto Firmino'nun "hat-trick" yaptığı maçta sahasında Arsenal'i 5-1 mağlup etti. Bu sonuçla Liverpool, maç fazlasıyla en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 9'a çıkardı.

Ligin 20. hafta mücadelesinde, şampiyonluğun güçlü adaylarından Liverpool, Anfield Stadı'nda Arsenal'i ağırladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Arsenal, 11. dakikada Ainsley Maitland-Niles'in golüyle 1-0 öne geçti. Çabuk toparlanan Liverpool, 14. ve 16. dakikalarda Roberto Firmino, 32. dakikada Sadio Mane ve 45+2'nci dakikada penaltıdan Muhammed Salah'ın fileleri havalandırmasıyla ilk yarıyı 4-1 önde kapattı.

İkinci yarıda da oyunu kontrolü altında tutan Liverpool'da kazanılan penaltı atışını 65. dakikada gole çeviren Firmino, "hat-trick" yaparak takımını 5-1 öne geçirdi ve mücadele bu skorla sona erdi.

Arsenal'de Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil 18 kişilik kadroda yer almazken, dün vefat eden kulübün eski başkanı Peter Hill-Wood anısına futbolcular siyah bantla maça çıktı.

Bu sonuçla puanını 54'e çıkaran Liverpool, en yakın rakibi Tottenham'ın 9 puan önünde liderliğini sürdürdü. Arsenal ise 38 puanla 5. sırada kaldı.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Tottenham'a evinde büyük şok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz