Futbol

Liverpool hücumda coşuyor

14 Mart 2022 Pazartesi 13:38 - Son Güncelleme 14 Mart 2022 Pazartesi 13:52  |  Kaynak : TRT SPOR

Liverpool, bu sezon hücumdaki başarısıyla dikkat çekiyor. Jürgen Klopp'un ekibinde; Salah, Mane, Jota, Alexander-Arnold ve Andrew Robertson skor katkılarıyla ön plana çıkıyor.

Liverpool, hücumdaki etkili oyunuyla Premier Lig'e damgasını vuruyor. 66 puanla 2. sırada bulunan İngiliz devi, 73 golle ligin en çok gol atan takımı konumunda. "Kırmızılılar"dan sonra 68 kez gol sevinci yaşayan ekip, lider Manchester City.

Liverpool'un golcü kimliğinde hücum oyuncuları ve kanat bekleri önemli paya sahip. Premier Lig'deki gol krallığı yarışının zirvesinde Merseyside ekibinin oyuncuları var.

Gol krallığı yarışında Salah açık ara önde

20 kez fileleri havalandıran Muhammed Salah, bu alanda açık ara önde. Mısırlı yıldızı takımları arkadaşları Sadio Mane ve Diogo Jota 12'şer golle takip ediyor. Son maçta Tottenham ağları 3 kez sarsan Cristiano Ronaldo da 12 gole ulaştı.

Asist krallığı yarışına da Liverpool oyuncuları ambargo koydu. "Kırmızılar"ın sağ beki Alexander-Arnold, 11 gol pası ile ilk sırada bulunuyor.

Sezonun en golcü ismi Muhammed Salah ise 10 asistle 2. sırada yer alıyor. Merseyside ekibinin sol beki Andrew Robertson da 9 kez arkadaşlarını golle buluşturdu. Manchester Unitedlı Paul Pogba da Robertson gibi 9 asist yaptı.

Liverpool 2000 gol barajını geçti

Diğer yandan Brighton'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Liverpool, galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Bu karşılaşmada takımını penaltıdan 2-0 öne geçiren Salah ise tarihe geçti.

Mısırlı yıldızın attığı gol, kulüp tarihinin Premier Lig'deki 2000'inci golü oldu. Premier Lig'de 2000 gol barajını geçen ilk takım, Manchester United olmuştu.

Sıradaki Haber
PSG'de yıldızlara ıslıklı protesto
Yükleniyor lütfen bekleyiniz