Futbol

Löw'ün kararına tepki büyük

07 Mart 2019 Perşembe 13:04 - Son Güncelleme 07 Mart 2019 Perşembe 13:08

Almanya'da teknik direktör Löw'ün Muller, Hummels ve Boateng'i kadroya almayacağını açıklamasının yankıları sürüyor.

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, radikal bir karar alarak takımın önemli oyuncuları Thomas Muller, Mats Hummels ve Jerome Boateng’in artık milli takımda olmayacağını açıkladı.

Löw’ün bu kararı sadece Almanya’da değil tüm dünyada sürpriz olarak karşılandı.

Löw’e ilk tepki Thomas Muller’den geldi. Alman golcü futbolcu “Löw’ün kararı beni şaşırttı. Ben, Mats ve Jerome hala üst seviyede futbol oynayabiliyoruz. Sportif bir kararı anlayabilirim, bununla ilgili bir sorunum yok ama kararın karakterini anlayamadım” dedi.

Bayern Munih Kulübü’nde de başkan Karl Heinz Rummenigge ve Sportif Direktör Hasan Salihamidzic, önemli maçlar öncesi böyle bir kararın çıkmasını eleştirdi.

Açıklamada “Milli takımın sportif kararı üzerine yorum yapmayız. Fakat zamanlama ve şartlar açısından bunun sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kararın Şampiyonlar Ligi ve lig şampiyonluğu için çok kritik olan Wolfsburg maçı öncesi açıklaması bizi rahatsız etti.” İfadelerine yer verildi.

Almanya Milli Takımı ile büyük başarılara imza atan, 2014 Dünya Kupası’nı kazanan kadroda yer alan bu isimlerden Thomas Muller 100, Mats Hummels 70, Jerome Boateng de 76 kez milli formayı giydi. Muller 29, Hummels ve Boateng ise 30’ar yaşında.

Son şampiyon Bayern ligde averaj farkıyla Borussia Dortmund’un hemen arkasında ikinci sırada. Takım şampiyonluk yolunda büyük önem teşkil eden maçta Cumartesi günü Wolfsburg ile oynayacak, daha sonra da Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile karşılaşacak.

Almanya ilk maçı ise 20 Mart’ta Sırbistan ile oynayacak.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Real Madrid’de değişim başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz