Futbol

Lucarelli'den sert eleştiri!

22 Şubat 2015 Pazar 13:35 - Son Güncelleme 22 Şubat 2015 Pazar 13:41

Parma'nın kaptanı Alessandro Lucarelli federasyonu eleştirdi.

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Parma'nın kaptanı Alessandro Lucarelli, federasyonun mali sorunlar nedeniyle ligden düşürülmesi gündemde olan kulüp için gerekli önlemleri almadığını söyledi.

İtalya'nın La Gazzetta dello Sport gazetesine açıklamada bulunan Lucarelli, futbolcuların ve kulüp çalışanlarının 8 aydır maaş alamadığını belirterek, İtalya Futbol Federasyonu'nun mali açıdan zor günler geçiren Parma için zamanında hareket etmediğini ve gerekli önlemleri almadığını savundu.

"Kurumlar, bireylerin haklarını korumuyor"

Kariyeri boyunca böyle bir sorunla karşılaşmadığını kaydeden 37 yaşındaki Lucarelli, federasyonun bu tip durumları engellemek için sahip olduğu sorumlulukları zamanında yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Federasyonun, kulüpteki yüzlerce insanın zor durumda kalmasına neden izin verdiğini anlayamadığını aktaran Lucarelli, "Yetkililer, yalnızca bugün oynanması gereken Udinese maçından önce kulübe geldi. Daha önce neredeydiler? Sadece bir avro bedelle el değiştiren bir kulüpte, iki farklı başkan döneminde bunların olmasına izin verilmesi gülünç. Kurumların, bireylerin haklarını korumadığı açık" değerlendirmesinde bulundu.

Lucarelli, yetkililerin Parma'yı düşünerek harekete geçtiği konusunda tereddütleri olduğunu da belirterek, kulübün aksine ligin marka değerinden endişe duyulduğu izlenimi edindiğini kaydetti.

"Yüzlerce insanın sorumluluğu omuzlarımızda"

Lucarelli, bir futbolcu olarak kendilerinden çok kulüp adına çalışan yüzlerce insan için üzüldüğünü belirtti.

Kulübün düzlüğe çıkması için sürecin hızlanması gerektiğini kaydeden Lucarelli, "Çözümün gecikmesi, Parma için çalışan en az 200 kişinin evine eli boş dönmesi anlamına geliyor. Futbolculardan önce ayda bin avro maaş alan çalışanların ödemelerinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Omuzlarımızda bu sorumluluğu hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kulüp başkanı Giampietro Manenti'nin, ödemelerin yapılması için söz verdiği zamanın geçen pazartesi günü dolduğunu ifade eden Lucarelli, federasyonun, kulübün resmi olarak iflasını açıklamasının beklendiği 19 Mart tarihini öne çekmek için yarın gereken adımları atacağını da sözlerine ekledi.

Ligden düşürülmesi gündemde

İtalya basınında yer alan haberlerde, iflasın resmi olarak açıklanmasının ardından Parma'nın ligden düşürülebileceği iddia edildi.

Daha önce bir puanı silinen ve Serie A'nın son sırasında bulunan Parma'ya, finansal gereksinimleri karşılayamadığı gerekçesiyle daha fazla puan silme cezası ya da ligden çekilme zorunluluğu getirilebileceği öne sürüldü.

Kayyuma devredilmesi de gündemde olan Parma'nın gelecek sezon gerekli mali koşullar sağlandığı takdirde yeni yönetimiyle İtalya 2. Futbol Ligi'nde yer alabileceği, finansal sıkıntının aşılamaması halinde kulübün amatör lige düşürülebileceği ileri sürüldü.

90'lı yıllara damga vurdu

1990'lı yıllarda İtalyan futbolunun başarılı ekiplerinden biri olan Parma, o dönem müzesine bir Kupa Galipleri Kupası, 2 UEFA Kupası, bir UEFA Süper Kupası, 3 İtalya Kupası ve bir İtalya Süper Kupası kazandırmıştı.

Son yıllarda içine girdiği borç krizinden kurtulamayan İtalyan kulübü, sahipleri Tomasso Ghirardi ve Arnavut iş adamı Rezart Taçi tarafından Rus enerji firması Gazprom'a yakınlığıyla bilinen, danışmanlık hizmeti veren Slovenya ortaklı Mapi Grup'a bir avroluk sembolik bedelle satılmıştı.

Parma'nın, son olarak karşılaşmanın güvenlik giderlerini karşılayamadığı gerekçesiyle Udinese ile sahasında bugün oynaması gereken 24. hafta mücadelesi ertelenmişti.

Etiketler : lucarelliParma
Sıradaki Haber
Serie A'da 'küme düşürme' depremi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz