Futbol

Luce'li Shakhtar gerginlik dinlemiyor!

12 Ağustos 2014 Salı 12:40 - Son Güncelleme 12 Ağustos 2014 Salı 12:45

Ülkede yaşanan olaylara rağmen futbol liglerinde heyecan devam ediyor.

Ukrayna'nın doğusunda ordu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında yaşanan olaylara rağmen ülkedeki futbol liglerinde heyecan devam ediyor.

Olayların yaşandığı Donetsk ve Lugansk kentlerinin takımları Shakhtar Donetsk, Metalurg Donetsk, Olimpik Donetsk, Zorya Lugansk ve Illichivets Mariupol, maçlarını ülkenin batısındaki farklı şehirlerde oynuyor.

Shakhtar Donetsk, lig ve Avrupa maçlarını Lviv'de oynamayı tercih ederken, Metalurg Donetsk ve Olimpik Donetsk, Kiev'de, Zorya Lugansk ise Zaporizhya'da mücadele ediyor. Illichivets Mariupol ise ev sahibi olduğu haftalarda rakip takımların sahasına konuk oluyor.

Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı son 5 yılın şampiyonu Shakhtar Donetsk'te, sezon öncesi Fransa'da Olympique Lyon ile oynanan hazırlık maçının ardından Facundo Ferreyra, Alex Teixeira, Dentinho, Douglas Costa, Ismaily ve Fred, Ukrayna'ya dönmeyi reddetse de bu kriz çabuk atlatılmış görünüyor. Bu isimlerden yalnızca Arjantinli golcü Ferreyra takımdan ayrılmayı tercih etti. Ferreyra, İngiltere Premier Lig ekibi Newcastle United'a kiralanırken, diğer futbolcular bir süre sonra takıma katıldı.

Yaşanan çalkantılı dönemi saha sonuçlarına yansıtmayan Shakhtar Donetsk, Ukrayna Süper Kupası'nda Dinamo Kiev'i 2-0 mağlup ederek sezona kupayla başladı. Ligde ilk üç haftada fire vermeyen Lucescu'nun öğrencileri, Metalurg Zaporizhya'yı 2-0, Vorskla Poltava'yı 2-1, Metalist Kharkiv'i 1-0'lık skorlarla geçti. Ligde üç hafta sonunda 9 puan toplayan Shakhtar Donetsk, averaj farkıyla Dnipro'nun gerisinde ikinci sırada bulunuyor.

Zorya Lugansk lige kötü başladı

Bölgedeki olaylardan en fazla etkilenen takımlardan biri Zorya Lugansk olarak göze çarpıyor.

Geçen yıl 7. sırada bitirdiği ligde bu sezon ilk galibiyetini üçüncü haftada elde eden Lugansk ekibi, 10. sırada yer alıyor. Maçlarını Zaporizhya kentindeki Slavutych Arena'da oynayan Zorya Lugansk, evinde Metalist Kharkiv'e 2-1, deplasmanda Olimpik Donetsk'e 1-0 yenildi, üçüncü haftada ise Illichivets Mariupol'u 1-0 ile geçti. Zorya Lugansk, Avrupa maçlarını oynadığı Kiev'de ise şu ana kadar başarılı bir performans sergiledi. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Arnavutluk'un Laçi, 3. ön eleme turunda Norveç'in Molde takımlarını saf dışı bırakırken mağlubiyet yüzü görmeyen Ukrayna temsilcisi, play-off turunda Hollanda'nın Feyenoord takımıyla eşleşti.

Illichivets Mariupol ritm yakalayamadı

Olayların gölgesinde sezona istediği gibi başlayamayan bir diğer ekip de Illichivets Mariupol oldu.

Ev sahibi olduğu maçlarda da rakip takımların sahasına konuk olan Donetsk ekibi, ligde ilk üç hafta sonunda galibiyet çıkaramadı. Volyn Lutsk'a 2-1, Zorya Lugansk'a 1-0 yenilen Illichivets Mariupol, Chornomorets Odessa ile 3-3 berabere kaldı ve 1 puan toplayabildi.

Donetsk'in diğer temsilcileri

Metalurg Donetsk ve Olimpik Donetsk, bölgedeki karışıklık sebebiyle mücadelesini başkent Kiev'de sürdürüyor.

Maçlarını Kiev'deki Obolon Arena'da oynayan Metalurg Donetsk, evinde oynadığı iki maçtan da galibiyet çıkaramadı. Dnipro'ya 2-0 yenilen, Metalurg Zaporizhya ile 1-1 berabere kalan Metalurg Donetsk, Karpaty Lviv'i ise deplasmanda 1-0'lık skorla geçti.

Kiev'deki Bannikov Stadı'nda mücadelesine devam eden ligin yeni takımı Olimpik Donetsk ise sahasında Zorya Lugansk'ı 1-0 yendi. Chornomorets Odessa'ya deplasmanda 4-0 yenilen Olimpik Donetsk, Dinamo Kiev karşısında sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Sıradaki Haber
Manchester United'dan 'tablet' yasağı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz